objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 13. januar 2013 ob 07:52

Prva anketa po korupcijskem poročilu. Volitve: 1.Lukšič, 2.Janša, 3.Virant!
Po objavi poročila Gorana Klemenčiča ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in njegovi Pozitivni Sloveniji na prihodnjih volitvah grozi celo izpad iz parlamenta
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanska agencija Mediana je med 8. in 11. januarjem opravila anketo javnega mnenja o tem, katero "stranko bi volili, če bi bile to nedeljo volitve". Gre za prvo javnomnenjsko anketo, narejeno po objavi razvpitega poročila komisije za preprečevanje korupcije, ki bremeni Janeza Janšo ter Zorana Jankovića, vendar pred včerajšnjo zahtevo Državljanske liste po ultimativnem odstopu Janše z mesta predsednika vlade ter famozni Jankovićevi "zamrznitvi" funkcije predsednika Pozitivne Slovenije.
Gre pa tudi za doslej edino anketo, narejeno v času, ko so v Sloveniji spet zelo resno "zadišale" predčasne volitve.
In spomnimo, agencija Mediana je sicer na nedavnih predsedniških volitvah zelo natančno izmerila končni volilni izid na tako imenovanih vzporednih volitvah, ki jih je Mediana opravljala za TV Slovenija in Pop TV.
Po anketi Mediane bi na volitvah zmagali Socialni demokrati (14,2 odstotka glasov), na drugem mestu bi pristala SDS (9,2), na tretjem pa Državljanska lista (7,8). Nato sledijo Nova Slovenija in Slovenska ljudska stranka, medtem ko je Pozitivna Slovenija dramatično zdrsnila celo pod sam prag uvrstitve v državni zbor (3,4 odstotka glasov).
Še vedno strahotno nizko na lestvici zaupanja je tudi stranka TRS, ki jo vodi Matjaž Hanžek (0,9), čeprav skušajo "trsovci" zajahati val zadnjih protestov proti politični eliti. Za Trsom sta samo še stranki Zares in LDS.
Je pa celo nekaj več kot 18 odstotkov anketiranih odgovorilo, da "ne bi volili" nobene politične stranke (kar daje prav tistim, ki so prepričani, da bo na morebitnih predčasnih volitvah izjemno nizka volilna udeležba), slaba tretjina anketiranih pa je še neodločena.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
med 8. in 11. januarjem opravila anketo Janeza Janšo Zorana Jankovića matjaž hanžek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prva anketa po korupcijskem poročilu. Volitve: 1.Lukšič, 2.Janša, 3.Virant!