objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 8. januar 2013 ob 06:34

Morbidno. Janši očitajo smrt sina, ki naj bi mu celo pomagali na oni svet
Dva meseca po aferi nesojenega sina kardinala Franca Rodeta je Delo nameravalo objaviti zgodbo o domnevni smrti enoletnega sina Janeza Janše in Urške Bačovnik, ki naj bi umrl poln uspaval
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Govorice "dobro obveščenih" o stanju v družini predsednika vlade Janeza Janše in soproge Urške Bačovnik krožijo že dlje časa. Zdravnica Bačovnikova naj bi kot po tekočem traku "delala" samomore, Janša naj bi se zdravil v psihiatrični bolnišnici, nazadnje v Italiji. Njun komaj enoletni sin Črtomir pa naj bi imel vse mogoče hude bolezni ter sindrome. Eno od tovrstnih sporočil, ki prihajajo (tudi) na naš portal, objavljamo v nadaljevanju.
Morbidna novost v tej "specialni vojni (kot temu pravi tiskovni predstavnik SDS Jernej Pavlin)" politično-medijskega zakulisja pa so "informacije" o domnevni smrti njunega sina, ki so intenzivno zaokrožile minulo soboto. Prihajale naj bi iz Velenja, avtor teh vrstic jih je takoj preveril pri Pavlinu, ta pa jih je označil za abotne.
Novo dimenzijo v plasiranju neresničnih informacijah, ki naj bi jih "prikrivala" tudi policija, pa je očitno hotel dodati časopis Delo oziroma njegov novinar Dejan Karba, sicer avtor zloglasne afere o nesojenem sinu kardinala Franca Rodeta - famoznem Petru Stelzerju.
Zgodba naj bi šla takole. Karba je v nedeljo dopoldne generalnemu direktorju policije Stanislavu Venigerju prek SMS-a poslal "neuradno vprašanje", da naj bi predsedniku vlade umrl sin, ki naj bi bil poln uspaval, in ali policija kaj dela na tem. Veniger je menda šokiran obvestil svojega resornega ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka. Hkrati z direktorjem Venigerjem je Karba podobno vprašanje poslal tudi tiskovnemu predstavniku generalne policijske uprave Dragu Menegaliji in ga še "začinil" z informacijami, da naj bi otroku "pomagali na oni svet," patolog, ki naj bi "ugotovil smrt otroka", pa bi moral zahtevati kriminalistično preiskavo. Novinar Dela se je pri tem skliceval na tri vire, ki jih ni hotel navesti, med temi viri pa naj bi šlo tudi za novinarje.
Drago Menegalija, ki je za naš portal včeraj pozno popoldne pojasnil, da policija v zadnjem času ni obravnavala nobene smrti otroka, ni želel povedati, kaj je policija uradno odgovorila Dejanu Karbi. No, po naših informacijah je novinar Dela dobil odgovor podoben našemu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Janše Urške Bačovnik Črtomir Jernej Pavlin dejan karba Franca Rodeta Petru Stelzerju Stanislavu Venigerju Vinka Gorenaka Dragu Menegaliji

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Morbidno. Janši očitajo smrt sina, ki naj bi mu celo pomagali na oni svet