objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 21. december 2013 ob 06:50

RTV naj plača odškodnino! Vložena tožba Natalije Verboten in Dejana Bojiča
Pevka in njen soprog ter poslovni partner od RTV Slovenija zahtevata plačilo odškodnine v višini 125 tisoč evrov, ker so jima ukradli sinopsis oddaje in ga dali Modrijanom
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Pevka Natalija Verboten in njen partner Dejan Bojič sta vložila odškodninsko tožbo zoper RTV Slovenija zaradi kraje avtorskih pravic pri nesojeni oddaji Hit parada in zahtevata 125 tisoč evrov odškodnine - z obrestmi vred.
Tožbo sta 18. novembra vložila na okrožno sodišče v Ljubljani, prek odvetniške pisarne Francija Matoza, uradna "tožeča stranka" pa je (njuno) podjetje iz Zgornje Kungote Bumerang d.o.o..
Predmet sodnega spora je nesojeno sodelovanje Natalije Verboten in Dejana Bojiča v petkovi zabavni oddaji "Hit parada". Po koncu oddaje "Na zdravje!", ki jo je pripravljal Jože Potrebuješ (no, Potrebuješ in voditelj oddaje Boštjan Romih sta enako oddajo z naslovom "Raketa" potem prenesla na Planet TV), je TV Slovenija objavila javni razpis za izvedbo nove zabavnoglasbene oddaje. Na omenjeni razpis sta se z natančnim scenarijem oddaje odzvala tudi Natalija Verboten in Dejan Bojič.
28. junija sta prejela uradno obvestilo TVS, da ni bil izbran noben ponudnik, toda pozor - TVS je že 4. oktobra kljub temu mirno začela predvajati oddajo "Slovenski pozdrav", ki jo pripravljajo Smiljan Greif, Marjan Kučej ter Blaž Švab oziroma znana skupina Modrijani.
Presenečena Natalija Verboten in Dejan Bojič sta potem še ugotovila, da gre dejansko za koncept oddaje, ki sta ga pripravila sama, hja - tudi z najmanjšimi podrobnostmi vred. Neverjetno, ampak celo v sporočilu za javnost, ki ga je vodstvo TV Slovenija pred štartom oddaje poslalo medijem, so dobesedno(!) navedeni celi stavki iz predloga oddaje, ki sta ga spisala Natalija Verboten in Dejan Bojič.
ZAKAJ TOČNO 125 TISOČ EVROV?
V tožbi, vloženi na sodišče, Verbotnova in Bojič podrobno opisujeta pripravo oddaje, njuna tožba pa naj bi imela tudi "preventivni namen" kazni. Skupno zahtevata plačilo 125 tisoč evrov, znesek pa sta določila na podlagi običajnega nadomestila za "zakonito uporabo avtorskih pravic (42 tisoč evrov)" in še plačila tako imenovane "civilne kazni".
Toda zahtevana odškodnina je dejansko "še višja", opozarja odvetnik Franci Matoz, in znaša "preko 250 tisoč evrov," saj gre pri zgoraj navedenem znesku "le za en del zahtevka." Uradnega odgovora RTV Slovenija na tožbo pa Natalija Verboten in Dejan Bojič še nista prejela, saj je bila tožba komaj vložena.
Podjetje Bumerang, ki je v lasti Natalije Verboten in Dejana Bojiča, je lani sicer imelo dobrih 218 tisoč evrov prihodkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
natalija verboten Dejan Bojič Francija Matoza Jože Potrebuješ Boštjan Romih Smiljan Greif Marjan Kučej Blaž Švab ZAKAJ TOČNO 125 TISOČ EVROV?

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

RTV naj plača odškodnino! Vložena tožba Natalije Verboten in Dejana Bojiča