objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 13. december 2013 ob 06:42

Nova stranka Solidarnost. Goloba ne bo zraven, menda bo kolektivno vodstvo!
Pred jutrišnjim ustanovnim kongresom nove stranke Solidarnost je menda že dogovorjeno za Uroša Lubeja in Damjana Mandelca, za tretjega člana predsedstva pa se še pogajajo
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Dva dni pred sobotnim ustanovnim kongresom nove politične stranke na levici, imenovane Solidarnost, je že jasno, da Marko Golob, znan kot nekdanji član uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države, ni (več) kandidat za predsednika stranke, niti med kandidati za člane vodstva. Kar dokazuje tudi pismo, ki nam ga je Marko Golob posredoval kot odgovor na naš članek o prihajajočem kongresu pred tremi dnevi, in menda Goloba ne bo niti na sobotnem kongresu. Pismo Marka Goloba objavljamo v nadaljevanju.
Po zadnjih informacijah, ki prihajajo od naših virov znotraj nastajajoče stranke, naj bi Solidarnost vodilo kolektivno predsedstvo, sestavljeno iz treh članov. Dva člana predsedstva naj bi bila "že dogovorjena", to sta Uroš Lubej in Damjan Mandelc, za tretjega pa se še pogajajo ...
 
ODMEV
Marko Golob ni kandidat za predsednika niti za kakršnokoli drugo funkcijo v nastajajoči stranki Solidarnost. Je pa res, da sem z Odborom za pravično in solidarno družbo sodeloval vse od januarja tega leta, najprej na povabilo Odbora kasneje pa tudi večkrat na mojo pobudo. V veliko čast in osebno zadovoljstvo mi je, da smo skupaj sprožili vrsto pomembnih  pobud, ki se jim je aktualna slovenska politika, tako leva kot desna, hote ali nehote izogibala. Prav tako sem imel priliko, da kolegom iz Solidarnosti predstavim svoje mnenje glede vzrokov za gospodarsko krizo in objasnim predloge možnih rešitev. 
Verjamem, da sem v tem, skoraj enoletnem sodelovanju, dobil sorazmeroma dober vpogled v delovanje Odbora in novonastajajoče stranke Solidarnost. Zato menim, da so navedbe v zgoraj omenjenem članku (Imeli naj bi eno samo nalogo: preprečiti Lukšiču, da premaga Bratuškovo?!, 13.12.2013), v celoti zgrešene. Solidarnost je po mojem predvsem skupina ljudi, ki v marsičem presega običajne politične delitve na levo in desno in ki jo združujejo predvsem občečloveške vrednote kot so enakopravnost, vrnitev demokracije državljanom, krepitev normalne strateške vloge države v nacionalni ekonomiji in predvsem solidarnost kot osrednja tema. Povezovati cilje Solidarnosti z aktualno neoliberalno politiko vlado Alenke Bratušek je naravnost absurdno.
V kontrastu s partikularnimi interesi slovenskih političnih elit je doživeti kanec idealizma, ljudi ki si prizadevajo še za kaj drugega kot osebno korist, dragoceno in naravnost osvežujoče. Želim jim, da bodo v slovenski politiki odigrali odgovorno in uspešno vlogo.
Marko Golob

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Golob naš članek o prihajajočem kongresu Uroš Lubej Damjan Mandelc Marko Golob

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova stranka Solidarnost. Goloba ne bo zraven, menda bo kolektivno vodstvo!