objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 26. november 2013 ob 06:35

Čisto zares. Vajgl dvakrat prosil SLS, Bogovič pa mu je 2-krat dal košarico
Evroposlanec Ivo Vajgl je poskušal kar pred Maximarketom zlobirati skupno kandidaturo na listi Zaresa in Slovenske ljudske stranke, kar bi mu verjetno omogočilo ponovno izvolitev v evropski parlament
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Na konvenciji stranke Zares, minuli petek v hotelu Aerodrom v Slovenj Gradcu, je bilo odločeno, da evropski poslanec Ivo Vajgl spet postane nosilec Zaresove liste na volitvah za evropski parlament, ki bodo maja prihodnje leto.
Mimogrede, za volitve v evropski parlament vlada med slovenskimi politiki tokrat enormno zanimanje in posledično prerivanje, saj evropskemu poslancu med (enim) petletnim mandatom samo plača prinese približno 600 tisoč evrov!
Nekateri člani Zaresove konvencije so sicer predlagali, da bi bil "nosilec liste" nekdanji prvak stranke Gregor Golobič, vendar je Golobič to možnost zavrnil, saj se menda ne namerava "več vrniti" v aktivno politiko. No, Vajgl je ob tem verjetno blazno "švical", saj, kaj pa, če bi se Golobič vendarle odločil ...
Toda Vajgl je imel še pred tremi meseci zanimive načrte. Na volitvah za evropski parlament je namreč želel nastopiti kot kandidat "skupne liste" stranke Zares in Slovenske ljudske stranke, čeprav je stranka Zares v evropskem parlamentu članica skupine liberalnih strank Alde, SLS pa članica desnosredinske Evropske ljudske stranke. Vajgl je tako želel združiti praktično nezdružljivo (spomnimo, ravno Vajgl je pred kratkim objavljeno famozno resolucijo Evropske ljudske stranke (EPP) "o Sloveniji" označil za ... resolucijo "novega Informbiroja"), ampak njegova kalkulacija je bila - zanj, seveda - razmeroma kar premetena.
Tako bi se izognil vsem praktičnim težavam kandidature (stranka Zares je zdaj neparlamentarna stranka) ter bistveno povečal možnost svoje izvolitve, ki je trenutno na listi Zaresa tako rekoč komajda mogoča.
Vendar pravih "tajnih pogajanj", ki naj bi potekala med Vajglom in Slovensko ljudsko stranko (znotraj Zaresa naj bi to vedela samo Ivo Vajgl ter prvak Zaresa Pavel Gantar), pravzaprav sploh ni bilo, saj je Vajgl takoj dobil - košarico. Že Vajgl sam se je tega lotil neverjetno amatersko. Pred dvema mesecema je pred ljubljanskim Maximarketom "opazil" predsednika Slovenske ljudske stranke Franca Bogoviča, ki je tam sedel z nekim svojim znancem. Ivo Vajgl je pristopil do mize ter začel Bogoviča nagovarjati, kako bi bil on, Vajgl, skupni kandidat Zaresa in ljudske stranke na volitvah v evropski parlament. Pri tem je kot argument uporabil celo "svojo izobrazbo", Vajgl je namreč po poklicu agronom, kar pomeni, da naj bi imel, kot se je takrat pohvalil, z ljudsko stranko "veliko skupnega". Franc Bogovič je to možnost - menda - takoj zavrnil, ko je Vajgl odšel, pa se je čudil, kako je Vajgl kar stoje pri mizi sprožil tak pogovor, nenazadnje, sploh ni poznal človeka, ki je bil skupaj z Bogovičem.
No, Ivo Vajgl je to temo sam načel še enkrat, sredi Bruslja pred kompleksom evropskega parlamenta, na Place de Luxembourg, kjer je Bogovič v družbi nekih članov Slovenske ljudske stranke gledal televizijski prenos košarkarske tekme evropskega prvenstva med Slovenijo in Španijo. Nekdo iz Bogovičeve družbe je opazil Iva Vajgla in ga povabil k mizi, Vajgl pa je spet takoj "napadel" Bogoviča z idejo o svoji kandidaturi. Bogovič ga je ponovno zavrnil, in potem so se "pogajanja" končala ...
Je pa Franc Bogovič za nosilca liste Slovenske ljudske stranke poskušal pridobiti prejšnjega predsednika SLS Radovana Žerjava, vendar je slednji ponudbo - zavrnil. No, Žerjava pa nekateri omenjajo tudi kot morebitnega kandidata za župana Murske Sobote, na lokalnih volitvah jeseni 2014, ker naj bi bil sposoben premagati dolgoletnega murskosoboškega župana Antona Štiheca, sicer vidnega politika Državljanske liste.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivo vajgl Gregor Golobič novega Informbiroja pavel gantar Franca Bogoviča Radovana Žerjava Antona Štiheca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čisto zares. Vajgl dvakrat prosil SLS, Bogovič pa mu je 2-krat dal košarico