objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 16. november 2013 ob 07:27

Kolumnist Stanislav Kovač je Financam rekel dosti imam - in sam dal odpoved
Predlaga, da se razidejo že prihodnji teden, saj svoje prihodnosti v nobenem primeru ne vidi več na uredništvu Financ
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj smo poročali, kako je vodilni kolumnist poslovnega časnika Finance Stanislav Kovač dobil opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja. Formalno zato, ker naj bi brez dovoljenja odgovorne urednice Simone Toplak odšel na dopust in znotraj neke interne komunikacije "žalil" direktorja Financ Petra Frankla, dejansko pa je šlo zgolj za nadaljevanje zgodbe, povezane s Kovačevo poslednjo kolumno o "veleškodljivcu Jožetu Mencingerju."
Dan potem, ko je Kovač prejel opomin vodstva Financ, pa se je sam odločil dati odpoved. Včeraj dopoldne - po objavi našega članka - je Financam poslal izjavo o prekinitvi delovnega razmerja s predlogom, da se razidejo že prihodnji teden. Kot glavni razlog je Kovač navedel vztrajanje uredništva Financ, da ne objavi njegovega odgovora Jožetu Mencingerju, kar "razume kot cenzuro in kršenje pravice svobode govora," zato Stanislav Kovač "svoje prihodnosti v nobenem primeru ne vidi več na - uredništvu Financ."
FINANCAM NAKLADA PADA
Mimogrede. Po zadnjih uradnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice se prodana naklada poslovnega dnevnika Financ giblje okoli 9900 izvodov dnevno (gre za "meritveno" obdobje april - junij 2013, po nekaterih ocenah pa naj bi trenutno prodajali še okoli tisoč izvodov manj), in je v zadnjih treh letih upadla za skoraj 25 odstotkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Včeraj smo poročali Stanislav Kovač Simone Toplak Petra Frankla za nadaljevanje zgodbe FINANCAM NAKLADA PADA

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kolumnist Stanislav Kovač je Financam rekel dosti imam - in sam dal odpoved