objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 9. november 2013 ob 07:38

Poslanec Frangež se ne boji nepremičninskega davka. Kupuje posestvo s hišo
Nesojeni mariborski župan se iz Krekove ulice v centru Maribora seli v Jarenino. Za hišo in 2400 kvadratnih metrov posestva bo odštel 135 tisoč evrov, kredit pa najema pri banki, ki ni v lasti države
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec Socialnih demokratov in nesojeni mariborski župan Matevž Frangež se po vsem sodeč "nič ne boji" novega nepremičninskega davka, saj pravkar kupuje hišo s posestvom v Jarenini blizu Maribora. Gre za stanovanjsko hišo in pripadajočim zemljiščem, velikim okoli 2400 kvadratnih metrov, ki je delno tudi "kmetijsko", politik ter njegova žena Marina Popovič Frangež pa bosta za nepremičnino odštela 135 tisoč evrov.
Poslanec Frangež nam je povedal, da bosta nakup hiše financirala s prodajo nepremičnine, ki je v lasti njegovih staršev, in finančno pomočjo ženinih staršev, ženinega depozita ter kredita, ki ga najema v eni od bank, ki pa, kot zagotavlja Frangež, ni v državni lasti. Postopek za pridobivanja kredita je še teku, dodaja Matevž Frangež. Poslanec in njegova soproga zdaj stanujeta v strogem centru Maribora, na Krekovi ulici.
No, tudi prodajalec nepremičnine v Jarenini je za politika Matevža Frangeža "kar pravšnji". To je namreč Branko Žnuderl, (so)lastnik mariborskega podjetja RM Plus d.o.o., ki se ukvarja tudi z meritvami (anketami) javnega mnenja o politikih ter političnih strankah, predvsem za časopis Večer.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matevž Frangež Marina Popovič Frangež Branko Žnuderl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poslanec Frangež se ne boji nepremičninskega davka. Kupuje posestvo s hišo