objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 8. november 2013 ob 06:35

Kadrovska čistka na Lady in Stopu. Odletela Barbra Jermann in Martin Senica
Krater Media. Odgovorna urednica revije Lady in odgovorni urednik revije Stop brez nove pogodbe, lahko delata samo še kot novinarja, za 900 evrov bruto. Tomaž Drozg pa je odpustil Andrejo Freyer
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Barbra Jermann in Martin Senica, odgovorna urednica tabloidne revije Lady ter odgovorni urednik revije Stop, od 1. decembra dalje ne bosta več sedela na svojih uredniških stolčkih. To jima je včeraj zjutraj na sestanku povedal Gregor Repič, direktor družbe Krater Media, ki med številnimi drugimi edicijami izdaja tudi Lady ter Stop. Barbri Jermann in Martinu Senici namreč konec novembra potečeta enoletni uredniški pogodbi, ki pa ju vodstvo Krater Medie ne bo - podaljšalo. Namesto uredniškega dela so jima ponudili delovni mesti tako imenovanih "pišočih novinarjev", z mesečno plačo 900 evrov bruto.
Če te ponudbe ne sprejmeta, se lahko samo še "poslovita", saj se Repič - vsaj po naših informacijah - ni bil niti slučajno pripravljen karkoli pogajati. Kako se bosta Jermannova in Senica odločila, pa še ni znano.
Po navedbah naših virov so bili nad "odstavitvijo" Barbre Jermann ter Martina Senice v uredništvu Lady in Stopa "presenečeni". Kdo bo od prvega decembra dalje uredniško vodil Lady in Stop, pa se menda še ne ve ... Glede Lady, nekateri ugibajo, da bi nova odgovorna urednica morda lahko postala Sonja Javornik, trenutno novinarka Lady in časopisa Svet24.
Je pa direktor Krater Medie Gregor Repič uredniško pogodbo še za eno leto podaljšal z Melito Berzelak, odgovorno urednico tedenske revije Jana in revije Obrazi, ki že nekaj časa izhaja samo vsakih štirinajst dni.
Mimogrede, uredniške plače na Krater Medii so sicer "enotne" ter dokaj nizke - 1.063 evrov bruto na mesec, plus "stimulacije".
No, odpuščanje ter "klestenje stroškov dela" se nadaljuje tudi na konkurenčni založniški hiši Adria Media. Tomaž Drozg, novi lastnik in direktor Adrie Medie, je prejšnji mesec odslovil še eno od urednic revije Story Andrejo Freyer, in spet bo za dodatnih deset odstotkov znižal "maso" plač in honorarjev.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Barbra Jermann Martin Senica Gregor Repič Barbri Jermann Sonja Javornik Melito Berzelak Tomaž Drozg prejšnji mesec odslovil Andrejo Freyer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kadrovska čistka na Lady in Stopu. Odletela Barbra Jermann in Martin Senica