objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 6. november 2013 ob 06:48

Marko Žula se skriva pred KPK. Se boji razkritja svojih podjetij v tujini?!
Kakšni tipi vodijo Maribor?! - tretjič. Direktor mestne uprave ima firme tudi v tujini, po vzoru bivšega strankarskega šefa Gregorja Golobiča. Viri: gre za prelivanje denarja iz Panonice Energetike
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnjo sredo smo v članku Kakšni tipi vodijo Maribor?! pisali o spornih poslih vršilca dolžnosti direktorja mestne uprave Marka Žule, sicer nekdanjega funkcionarja stranke Zares, (so)lastnika ter direktorja številnih gospodarskih družb in člana ožjega ekipe "vstajniškega" župana Andreja Fištravca. Žula je v daljšem pismu - prek odvetnika Nenada Zečevića - poskušal dokazovati "nespornost" svojega početja, predvsem pa poslov ter finančnih transakcij, povezanih z njegovim očetom Marjanom Žulo, direktorjem Doma starejših občanov iz Gornje Radgone (mimogrede, Marjan Žula nam je po telefonu grozil tudi s tožbo, ker da smo članek objavili "ravno zdaj," ko ga "čakajo volitve", za katere volitve naj bi šlo, pa ni hotel povedati), zdaj pa na dan prihajajo nove informacije, ki Marka Žula še dodatno bremenijo.
Žula, prvi človek mestne uprave Maribor, se namreč precej očitno izogiba prijavi svojega premoženja komisiji za preprečevanje korupcije. Kar so nam uradno potrdili tudi na sedežu komisije, kjer pravijo, da "mora zavezanec podatke o premoženjskem stanju komisiji sporočiti najkasneje v enem mesecu po nastopu dela," kar pa Marko Žula doslej ni storil. Zato mu je komisija za preprečevanje korupcije že "posredovala poziv k predložitvi predpisanih podatkov," vendar se Žula (še vedno) ni odzval.
Po naših informacijah želi Marko Žula prikriti svoja podjetja (beri: premoženje) v tujini (podobno kot njegov nekdanji strankarski šef Gregor Golobič), kjer smo jih zaenkrat odkrili najmanj dvoje - Inovation Personnel Services in PNC Bipetrol s.r.o.. Obe podjetji Marka Žule sta registirani na Slovaškem, iz tamkajšnjega poslovnega registra pa je razvidno, da sta bili ustanovljeni leta 2008 in 2009. Del izpiskov iz slovaškega poslovnega registra objavljamo desno spodaj.
Posebej zanimivo pa je dejstvo, da se med lastniki slovaškega Bipetrola, poleg Marka Žule, ki je hkrati še direktor Bipetrola, pojavljajo njegov oče Marjan Žula ter posamezniki iz gornjeradgonske družbe Panonica Energetika, kjer je bil še do marca letos direktor prav tako - Marko Žula. No, to so Dejan Šlemer, Jožica Ravnikar in sedanji direktor Panonice Energetika Leo Dokl.
Naši viri pravijo, da gre pri tem zelo verjetno za "odlivanje denarja" iz slovenske družbe Panonica Energetika d.o.o., prek podjetja na Slovaškem, v zasebne "žepe" Marka in Marjana Žule ter drugih lastnikov slovaškega Bipetrola.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kakšni tipi vodijo Maribor?! Marka Žule Andreja Fištravca daljšem pismu Nenada Zečevića Marjanom Žulo Gregor Golobič Dejan Šlemer Jožica Ravnikar Leo Dokl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Marko Žula se skriva pred KPK. Se boji razkritja svojih podjetij v tujini?!