objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 5. november 2013 ob 06:39

Imperij Hermana Rigelnika prek odvetnika Senice že toži Banko Slovenije!
Tožba je v Banko Slovenije prispela včeraj dopoldne, prisilna likvidacija Factor banke in Probanke se torej seli na sodišče
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Družba ACH, imperij Hermana Rigelnika, je na ljubljanskem okrožnem sodišču vložila tožbo zoper Banko Slovenije zaradi ukrepov Banke Slovenije, povezanih s prisilno likvidacijo Factor banke in Probanke. Konkretno, gre za "izpodbojno tožbo zoper odločbo" o imenovanju prisilne uprave Factor banke, ki je sledila odločitvi Banke Slovenije in vlade o prisilni lividaciji obeh bank.
Spomnimo, Banka Slovenije je 9. septembra za predsednika izredne uprave Factor banke imenovala Avstrijca Klausa Schusterja, za člana uprave pa še Matevža Slapničarja in Vitomirja Kraševca.
Družba ACH je sicer 40-odstotna lastnica Factor banke, znotraj banke pa naj bi Rigelnik & Co. povzročili vsaj za 22 milijonov evrov globoko "finančno luknjo". Sicer pa imperij Hermana Rigelnika bankam trenutno dolguje okoli - 250 milijonov evrov.
 
NASTOPI MIRO SENICA
Za tožbo zoper Banko Slovenije so v družbi ACH najeli razvpitega odvetnika Mira Senico, tožbo pa so na Banki Slovenije prejeli včeraj dopoldne, kar so nam zvečer tudi uradno potrdili. Na sedežu ACH d.d. so se medtem "zavili v molk" ter sporočajo, da "postopkov, ki so v teku, ne komentirajo in jih tudi v bodoče ne bodo komentirali." Vendar dodajajo, da bodo za "zaščito vitalnih interesov družbe uporabili vse pravne možnosti in pravna sredstva."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Hermana Rigelnika Klausa Schusterja Matevža Slapničarja Vitomirja Kraševca NASTOPI MIRO SENICA Mira Senico

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Imperij Hermana Rigelnika prek odvetnika Senice že toži Banko Slovenije!