objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 18. oktober 2013 ob 06:55

Vidnih muslimanov tožba. Janković pri džamiji že vsiljuje svoje gradbenike
Tudi Hiša športa, najnovejši županov davkoplačevalski projekt sredi Stare Ljubljane, se spreminja v paramestno farso
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah, ki prihajajo iz krogov blizu verskega vodje mariborske islamske skupnosti imama Zinaida ef. Mahmutagića, ljubljanski župan Zoran Janković voditeljem muslimanske skupnosti v Sloveniji, predvsem pa muftiju Nedžadu Grabusu, za gradnjo ljubljanske džamije že "vsiljuje" svoja prijateljska gradbena podjetja.
Sam javni razpis za gradnjo ljubljanske džamije, uradno "islamskega kulturnega centra," naj bi bil sicer pripravljen prihodnji mesec, novembra.
Spomnimo, največ denarja za nakup zemljišča (župan Zoran Janković ga je muslimanski skupnosti prodal po hudo zasoljeni ceni za kvadratni meter, kar je sprožilo tudi znane pritožbe muftija Nedžada Grabusa v Sarajevu) ter gradnjo ljubljanske džamije, menda osem milijonov evrov, bo prispeval katarski emir Hamed bin Halifa Al Thani, ki sodi med deset najbogatejših ljudi na svetu, poznan pa je tudi kot ustanovitelj znane arabske televizije Al Džazira.
In mimogrede, poznavalci ocenjujejo, da je mariborski imam Zinaid Mahmutagić med slovenskimi muslimani celo vplivnejši od muftija Nedžada Grabusa. Kar zadeva Jankovića in pričakovano vsiljevanje njegovih gradbenikov, pa nekateri cinično dodajajo, da kadar med seboj poslujejo "pravoslavci" in "muslimani", vselej kratko potegnejo - muslimani ...
Sredi Ljubljane, na naslovu Breg 2, pa že životari eden od najnovejših famoznih davkoplačevalskih projektov ljubljanskega župana, ki ga je Janković slavnostno odprl 18. avgusta - tako imenovana Hiša športa. Natančno dva meseca po odprtju je namreč že jasno, da Samo Masleša, nekdanji judoist, bivši "športni podjetnik", sin predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše ter vodilni uslužbenec Zavoda šport Ljubljana, za Hišo športa, ki naj bi postala "središče informacij vsega športnega dogajanja v Ljubljani," nima prav nobenega resnega programa ... in da se je Hiša športa zgodila predvsem zaradi Evropskega prvenstva v košarki.
Lokal je zdaj bolj ali manj - prazen, morebitne slučajne goste pa Samo Masleša skuša privabiti z dvigovanjem starih uteži pred lokalom, predvajanjem filmov ter disko večeri, kjer plešejo "Zmajčice". O športu ni ne duha ne sluha, razen prižganih televizijskih sprejemnikov ob športnih prenosih.
Še huje. Zaradi (pre)glasne glasbe je lokal že večkrat obiskala policija, ki pa, kot pravijo meščani, ne stori kaj dosti, menda zato, ker je reden gost Hiše športa, te najnovejše "paramestne farse", tudi župan Janković. Verjetno se tudi zato, kot pravijo naši viri, vrt lokala širi vse bolj na cesto, tako da javne kamnite klopi uzurpatorsko postajajo "del vrta" lokala, mimoidočim pa vedno težje dostopne.
Kako je s plačevanjem najemnine za Hišo športa, lastnik prostorov je namreč mestna občina, pa še preverjamo ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
imama Zinaida ef. Mahmutagića zoran janković Nedžadu Grabusu menda osem milijonov evrov Hamed bin Halifa Al Thani Samo Masleša Branka Masleše

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vidnih muslimanov tožba. Janković pri džamiji že vsiljuje svoje gradbenike