objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 14. oktober 2013 ob 06:47

Vir iz UniCredita: časopis Dnevnik nas napada, ker stiskamo Petana za denar
Anonimka, ki naj bi sprožila kriminalistično preiskavo šefa uprave Nove ljubljanske banke Janka Medje, naj bi na policijo priromala tik pred odstopom bivše uprave Mercatorja
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Naš vir iz banke UniCredit Slovenija pravi, da jih pri časopisu Dnevnik "napadajo" zato, ker Bojana Petana, večinskega lastnika DZS ter predsednika uprave Dnevnika, "stiskamo za denar" oziroma za vračilo kreditov. Po navedbah istega bančnega vira naj bi se pri Dnevniku iz "enakih razlogov" pospešeno lotevali tudi predsednika uprave Nove ljubljanske banke Janka Medjo, sicer bivšega člana uprave UniCredita.
Spomnimo, Bojan Petan ter skupina DZS bankam upnicam, in med njimi sta največji UniCredit in NLB, že od januarja letos plačujeta le še obresti, ne pa tudi glavnice posojil, maja pa je Petan dosegel še sporazum o moratoriju na odplačevanje kreditov. Njegova zadolženost pri bankah - po poročanju medijev - znaša nekje med 150 in 200 milijonov evrov (Petan sicer pravi, da DZS banki UniCredit dolguje "samo" 1,8 milijona evrov), banke upnice pa zdaj zahtevajo, naj začenja prodajati premoženje.
No, Bojan Petan, ki je 18. januarja bankam poslal proseče pismo, naj "podprejo njegovo reševanje," zagotavlja, da Dnevnika ne misli prodati.
Po nekaterih informacijah iz Nove ljubljanske banke naj bi vsaj del Petanovih kreditov prenesli na slabo banko.
 
ANONIMKA TIK PRED ODSTOPOM UPRAVE MERCATORJA
Na dan prihajajo tudi nekatere nove informacije, povezane z nedavno hišno preiskavo Janka Medje. "Anonimka" o domnevni zlorabi notranjih informacij pri prodaji Mercatorja, ki naj bi sprožila preiskavo, je na policijo (Nacionalni preiskovalni urad) prišla dan ali dva pred odstopom celotne uprave Mercatorja, 30. marca 2012. Nekaj dni po tem so kriminalisti že prišli na sedež Mercatorja ter zališali nekatere člane - takrat - že odstopljene uprave, ki naj bi potrdili navedbe iz anonimke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojana Petana Janka Medjo hišno preiskavo odstopljene uprave

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vir iz UniCredita: časopis Dnevnik nas napada, ker stiskamo Petana za denar