objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 1. oktober 2013 ob 06:50

Slovenska popevka celo najslabše doslej, vendar boljše od Boštjana Romiha!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav se na MMC RTV SLO, "uradnem" spletnem portalu državne televizije, neženirano hvalijo, kako je Slovenska popevka z nedeljsko izvedbo "zapustila obdobje stagnacije," dejstva in številke govorijo čisto drugače.
Ne samo, da je nedeljski prenos dodobra pogrnil na scenskem, voditeljskem, režijskem, glasbenem (po oceni strokovne žirije je slavil "amaterski" pevec Andraž Hribar, sicer podjetnik na področju notranje opreme vrtcev in šol!) in nenazadnje modnem področju (za podrobne opise tukaj žal ni prostora, niti časa), tudi podatki o gledanosti Slovenske popevke na prvem programu TV Slovenija kažejo, da je bila to daleč najslabše gledana slovenska popevka v svoji moderni televizijski zgodovini.
No, pa poglejmo.
Po uradnih podatkih agencije AGB Nielsen Media Research si je Slovensko popevko v klasičnem nedeljskem "prime time" terminu pod vodstvom že skoraj bizarne voditeljice Marije Miše Molk (nekdanja televizijska primadona se po vsem sodeč ne zna primerno "starati") ogledalo "komajda" 3,8 odstotka televizijskih gledalk in gledalcev (kategorija od 18 do 49 let), delež gledanosti pa je znašal prav tako skromnih 9,5 odstotka.
Za primerjavo. Resničnostni šov Gostilna išče šefa na Pop TV je v nedeljo ob istem času dosegel rejting gledanosti 18,2 odstotka, torej več kot petkrat več od Slovenske popevke. Podobno primerjalno razmerje je šov Gostilna išče šefa ujel tudi v deležu gledanosti, ta je znašal točno 47 odstotkov.
Višjo gledanost od Slovenske popevke je imela celo nekdanja misica Tjaša Kokalj, z večerno "licenčno" oddajo Top 4 na Kanalu A! Rejting: 5 odstotkov, delež 15 odstotkov.
Slovenska popevka je v nedeljo zvečer po gledanosti tako prehitela zgolj zabavno-glasbeno oddajo Raketa na Planet TV, ki jo vodi Boštjan Romih. Slednjemu z Raketo, po bliskovitem prestopu na Planet TV, dejansko še ni najbolje steklo. Predprejšnjo nedeljo je pristal na rejtingu 2,8 odstotka ter 8-odstotnem deležu, zadnjo nedeljo pa je še celo malce izgubil, verjetno tudi na račun gledanosti - Slovenske popevke. Oddaja Raketa je tokrat dosegla "samo" 2-odstotni rejting in 6-odstotni delež.
 
SLABO JE ŠTARTAL TUDI MARIO GALUNIČ
Razmeroma skromno - no, vsaj kar zadeva gledanost - pa je letos štartal tudi prvi zvezdnik razvedrilnega programa TV Slovenija Mario Galunič z novo serijo "domoljubnega" kviza Moja Slovenija. Premierna sobotna oddaja v novi sezoni je pristala za Galuniča v prejkone skromnem 5-odstotnem rejtingu, z deležem 17 odstotkov. V soboto zvečer sta ga porazila oba šova na Pop TV, spet Gostilna išče šefa (rejting 10,7, delež 38 odstotkov), ter Vid in Pero šov, z rejtingom 11,1 in deležem 36 odstotkov!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
andraž hribar Marije Miše Molk ne zna primerno Tjaša Kokal Boštjan Romih SLABO JE ŠTARTAL TUDI MARIO GALUNIČ Mario Galunič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenska popevka celo najslabše doslej, vendar boljše od Boštjana Romiha!