objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 18. september 2013 ob 06:51

Torkova večerja v ljubljanskem Penu. Od Jančarja do Skobeta in Dimnika
Po vzoru evropskih trendov. Mitja Čander in Božidar Novak priredila premierno omizje kulture in gospodarstva
2013 Pozareport

Odpri galerijo

To je dobra novica! Sinoči se je v znani ljubljanski restavraciji Pen prvič zbrala zanimiva druščina slovenskih kulturnikov in poslovnežev, na premiernem omizju kulture in gospodarstva. Povabila sta jih Mitja Čander, literat ter programski direktor že končane Evropske prestolnice kulture v Mariboru, ter Božidar Novak, solastnik agencije Spem, v zadnjem času pa tudi publicist.
Prišli pa so (fotografija na desni) na tujem najbolj prevajani slovenski pisatelj Drago Jančar, znani prekmurski pisatelj Feri Lainšček (spomnimo, Jančarju, Lainščku in Čandru je skupno tudi to, da so pred časom izstopili iz slovenskega Pena), v Združenih državah Amerike nagrajeni slovenski pesnik Aleš Šteger, predsednika uprav Telekoma in HSE Rudi Skobe in Blaž Košorok, lastnik podjetja Riko Janez Škrabec, direktor Hewlett-Packard v Sloveniji Iztok Klančnik, sloviti lobist Božo Dimnik, direktorica londonske šole za odnose z javnostmi Maja Rečnik, Kristjan Pečanac iz inkubatorja Hekovnik, novinarka Dela in pisateljica Vesna Milek ter Andrej Srakar iz ljubljanske ekonomske fakultete.
Omizje, ki naj bi se nadaljevalo, se je, kot pravi Božidar Novak, sestalo po vzoru "evropskih trendov neposrednih vezi med gospodarstveniki in kulturniki" in bi lahko pomenilo začetek tako imenovanih "venture philantrophy" ali kapitalno tvegane dobrodelnosti.
Sicer pa se vodilni slovenski poslovneži in kulturniki doslej še nikoli niso srečevali neposredno, brez politikov, kar je Drago Jančar našel v - arhivih.
Mimogrede, pri sosednji mizi v Penu sta ločeno od omizja sedela prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič in soproga Marta Macedoni Lukšič.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitja Čander Božidar Novak drago jančar Feri Lainšček Aleš Šteger Rudi Skobe Blaž Košorok janez škrabec Iztok Klančnik Božo Dimnik Maja Rečnik Kristjan Pečanac Vesna Milek Andrej Srakar Igor Lukšič Marta Macedoni Lukšič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Torkova večerja v ljubljanskem Penu. Od Jančarja do Skobeta in Dimnika