objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 12. september 2013 ob 13:00

Izbruh v Državljanski listi. Viranta rušijo tudi Kraševci in Primorci!
Gregor Virant spet zavaja, ko pravi, da bo sam predlagal čimprejšnji kongres. To namreč zahtevajo lokalni odbori njegove stranke
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Včerajšnji članek o Gregorju Virantu, prvaku Državljanske liste in ministru za notranje zadeve, ki naj bi bil "vse bliže levici," je - po vsem sodeč - znotraj njegove stranke sprožil pravi vihar (proti Gregorju Virantu!), za katerega je bilo sicer samo še vprašanja časa, kdaj bo tudi javno izbruhnil. Mediji so se danes hitro razpisali, da se "Virantu lahko zgodi stranka," kot predsednik odbora za regionalni razvoj Državljanske liste je odstopil murskosoboški župan Anton Štihec, Virant sam pa je z gostovanjem v spletni klepetalnici Multimedijskega centra RTV Slovenija poskušal za silo ublažiti notranje strankarske turbulence. Številni drugi člani Državljanske liste tudi napovedujejo izstope iz stranke.
Toda med pogovorom za portal MMC je Virant ponovno zavajal. Za odvetnika Janija Soršaka je dejal, da aktivno dela kot predsednik odbora za notranje zadeve Državljanske liste, kar pa je Soršak za časopis Dnevnik že demantiral. Češ kot predsednik tega odbora je zgolj še vedno naveden na uradni spletni strani stranke, toda v stranki, kot pravi sam, ni več aktiven. Še več, Jani Soršak celo sam ne ve, ali je sploh še član Državljanske liste, saj članarine - ne plačuje.
Novinarjem Dnevnika pa je Virant dejal, da namerava stranki predlagati, da bi prihodnjo pomlad imeli programski in volilni kongres.
 
VIRANT PONOVNO ZAVAJA
Spet zavajanje, kajti ideja o skorajšnjem programskem in volilnem kongresu DL ni Virantova, ampak gre za predloge ter zahteve posameznih lokalnih oziroma regionalnih odborov stranke. Kar dokazuje tudi zapisnik "združenega sestanka" goriške in obalne regije Državljanske liste (glej faksimile), ki je bil 5. septembra v Sežani.
Mimogrede, iz zapisnika je še razvidno, da sta manjkala dva vidna člana stranke, generalni sekretar Igor Bordon in predsednik Državljanske liste v Piranu, znani Igor Maher, nesojeni minister za okolje in prostor.
No, in prav na tem sestanku so "obalni lokalci" zahtevali čimprejšnji statutarni in programski kongres stranke ter predlagali, naj o volilnem kongresu odloči svet stranke. Svet stranke bo zasedal že jutri.
 
LOKALCI ZAHTEVAJO KADROVSKE KVOTE
Lokalne politike Državljanske liste pa skrbi tudi skrajno nizek rejting "Virantove stranke" na vseh anketah javnega mnenja, poleg tega, zanimivo, neženirano zahtevajo svoje kadrovske kvote v gospodarskih družbah ter institucijah (kar je prav tako razvidno iz zapisnika sestanka), čeprav se Državljanska lista sicer javno zavzema za "nepolitično" kadrovanje.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregorju Virantu vse bliže levici Anton Štihec Janija Soršaka VIRANT PONOVNO ZAVAJA Igor Bordon Igor Maher LOKALCI ZAHTEVAJO KADROVSKE KVOTE

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Izbruh v Državljanski listi. Viranta rušijo tudi Kraševci in Primorci!