objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 12. september 2013 ob 06:49

Janković danes prvič na košarki. Prej užaljen, ker za njegove ni bilo kart
Brezplačne karte za VIP, to je zdaj vprašanje prestiža. Iztok Rems, najvplivnejši človek Eurobasketa 2013, je raje kar zamenjal številko svojega mobilnega telefona
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Verjetno je marsikoga zelo presenetilo, ker se na dosedanjih tekmah slovenske košarkarske reprezentance na Eurobasketu 2013 še ni pojavil ljubljanski župan Zoran Janković ter značilno "paradiral" po elitni protokolarni VIP loži (najprej kobajagi zamudi, potem pa vsem v prvi vrsti stiska roke) vodstva prvenstva in košarkarske zveze v celjski dvorani Zlatorog. Razlog, da ni bilo Jankovića, pa je seveda tipično "jankovićevski".
 
BOJKOT NJEGOVIH LJUBLJANČANOV
Zoran Janković in "njegovi" so namreč užaljeni, ker jim vodstvo Eurobasketa in Košarkarske zveze Slovenije ni podarilo dovolj brezplačnih vstopnic za tekme slovenske reprezentance, toliko, kolikor pač župan Janković misli, da bi mu jih pripadalo. Zoran Janković namreč ni računal samo na VIP karte, ampak tudi na kopico "navadnih" vstopnic, ki jih župan potem kot "veliki boter" razdeli med uslužbence ljubljanske občine, ali kot pravi sam, med člane njegove "velike ljubljanske družine." Teh kart si je menda zaželel "na stotine", po vzorcu, ki ga Zoran Janković uveljavlja na športnih tekmah v ljubljanskih Stožicah. Znotraj tovrstnega domačijskega "razreza" na častnih ložah v Stožicah ali pa tik ob košarkarskem igrišču potem sedijo tudi številni člani Jankovićeve družine.
Zato Jankovića ni bilo v - Celje, prav tako so tekme v Celju "bojkotirali" drugi ljubljanski mestni uradniki ter vodilni uslužbenci Zavoda šport Tivoli, na čelu z direktorico zavoda Tivoli Tatjano Polajnar in njenim namestnikom Draganom Banovićem.
 
REMS KOT JANKOVIĆ SLOVENSKE KOŠARKE
Bo pa Zoran Janković danes, na tekmo med Slovenijo in Italijo, prišel v svoje Stožice, kjer si je mestna občina zase obdržala dve posebni loži, ki jih nikakor ni hotela prepustiti vodstvu Eurobasketa oziroma košarkarski zvezi. Janković zdaj menda samo še išče varianto, kako bi se lahko - tik pred tekmo, kot je navajen - pojavil na igrišču.
Vodstvo Eurobasketa vstopnice za VIP lože sicer prodaja po ceni 140 evrov, na prodaj pa naj bi bile vse, razen protokolarnih. Roko nad vstopnicami ter denarjem (prihodki) Eurobasketa 2013 drži Iztok Rems, dolgoletni vplivni generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije, ki mu zaradi njegovih prijemov ter načina delovanja nekateri že pravijo "Janković slovenske košarke."
Je pa res, da precejšnjo kontrolo nad prometom (brezplačnih) vstopnic na evropskem prvenstvu vzdržuje Mednarodna košarkarska zveza FIBA. No, Iztok Rems je sredi prvenstva zamenjal tudi številko svojega mobilnega telefona, ker ga, menda zaradi vstopnic, vsi kličejo ...?! VIP (brezplačne) karte za tekme slovenske košarkarske reprezentance ter pojavljanje v salonih VIP, med bogato kulinariko in hostesami v mini krilih, za elito namreč šteje kot vprašanje prestiža. Ponekod se je za brezplačne VIP karte menda vnela prava vojna ...
Poleg Remsa je predsednik košarkarske zveze Roman Volčič praktično "brez moči", še posebej od marca 2011, ko so ga srbski lastniki Telemacha, sklad Mid Europa Partners, odstavili z mesta direktorja Telemacha. Aleš Križnar, direktor Eurobasketa 2013 in sin bivšega ljubljanskega košarkarja Gorana Križnarja, velja za "fajn" fanta, toda Eurobasket naj bi bil, vsaj po mnenju poznavalcev, zanj "prevelik zalogaj".
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković BOJKOT NJEGOVIH LJUBLJANČANOV Tatjano Polajnar Draganom Banovićem Iztok Rems Roman Volčič Aleš Križnar Gorana Križnarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković danes prvič na košarki. Prej užaljen, ker za njegove ni bilo kart