objavi na
pozareport.si

forum

Petek, 30. avgust 2013 ob 15:13

Azerbajdžanci ne dvomijo. Janković je šef, Jakič in Stepišnik outsiderja
Med uradnim obiskom treh slovenskih delegacij sta ministra Roman Jakič in Stanko Stepišnik vodilno vlogo priznala ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Svetovalci zloglasnega azerbajdžanskega predsednika Ilhama Aliyeva imajo dobre informacije. "Vedo namreč", kdo je "pravi šef" slovenske vlade, in temu primerno so oblikovali tudi protokol obiskov treh delegacij iz Slovenije, ki se od srede naprej mudi v Azerbajdžanu.
Ko je predsednik Ilham Aliyev (mimogrede, mednarodna nevladna organizacija preiskovalnih novinarjev OCCRP je Alijeva razglasila za "najbolj korumpirano osebnost" leta 2012) sprejel slovenske politike, ki so v Baku pripotovali na čelu treh delegacij (delegacije mestne občine Ljubljana, delegacije ministrstva za obrambo ter delegacije ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo), so ljubljanskega župana Zorana Jankovića protokalno razporedili na sredino mize, nasproti gostitelju Aliyevu, ministra za obrambo Romana Jakića na desno stran od župana Jankovića, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika pa na Jankovićevo levo stran. V skrajno desnem kotu fotografije je viden tudi lastnik podjetja Riko Janez Škrabec.
Tudi tekst pod fotografijo na uradni spletni strani predsednika Azerbejdžana ne pušča nobenega dvoma: Zoran Janković je zapisan kot uradni vodja celotne slovenske delegacije (delegation led by Mayor of Ljubljana), delegacije, katere "člana" sta tudi oba ministra. Iz nadaljevanja teksta je še razvidno, da je na srečanju z Alijevim od Slovencev govoril zgolj Janković, kar pomeni, da sta mu vodilno vlogo po vsem sodeč priznala tudi ministra Jakič in Stepišnik, oba člana Pozitivne Slovenije.
				Tudi tekst pod fotografijo ne pušča nobenega dvoma, šef slovenske delegacije je Zoran Janković ...			Tudi tekst pod fotografijo ne pušča nobenega dvoma, šef slovenske delegacije je Zoran Janković ...
				... gre pa za objavo na uradni spletni strani predsednika Azerbajdžana Ilhama Aliyeva.			... gre pa za objavo na uradni spletni strani predsednika Azerbajdžana Ilhama Aliyeva.
Zoran Janković je v Azerbajdžan sicer uradno priletel "zgolj" na povabilo župana mesta Baku Hajibala Abutalybova.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Hajibala Abutalybova zoran janković ilham aliyev roman jakič Stanko Stepišnik janez škrabec Hajibal Abutalybov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Azerbajdžanci ne dvomijo. Janković je šef, Jakič in Stepišnik outsiderja