objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. julij 2013 ob 06:33

Ne le nova Šoltesova stranka na levici, tudi na desnici naj bi se dogajalo
Vse je še v povojih, a vse kaže, da bodo obstoječe politične stranke dobile konkurenco: ena stranka naj bi nastala iz iniciative zdravnikov, druga morda iz Civilne družbe za pravično Slovenijo
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes je včeraj potrdil, da potekajo dogovori o nastanku "alternative obstoječim politikam“, ta pobuda pa bi lahko "prerasla v konkretnejšo obliko in bila zastopana na volitvah", je povedal za Delo. Ali oziroma kdaj bo nastala nova stranka in kakšna bo, še ni želel govoriti, je pa očitno povezan z Iniciativo zdravnikov za transparentno in kakovostno javno zdravstvo. Kirurg Danijel Bešič Loredan iz te iniciative (ki, mimogrede, zaradi domnevnega mobinga, zaposlen je v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, za 16 mesecev odhaja v Švico) je za Sobotno prilogo povedal, da bi bil Šoltes lahko vodja "skupine neodvisnih ljudi, ki želimo priti do bolnih korenin, jih izrezati in posaditi nova drevesa“.
Kirurg Erik Brecelj, ki skupaj z Bešič Loredanom neformalno vodi iniciativo zdravnikov, pa je za Dnevnik na Televiziji Slovenija dejal: "Podpiram vse ljudi, za katere mislim, da bi lahko v tej državi kaj naredili. Mislim, da gospod Šoltes spada med te ljudi, in mislim, da bi tako na levici kot na desnici morali biti v ospredju ljudje, ki niso povezani recimo s korupcijo, ne z Jankovićem in ne z Janšo.“ Sam, kot pravi, zaenkrat ne namerava prenehati z medicino in iti v politiko.
Z ustanavljanjem nove stranke pa naj bi se ukvarjali tudi na desnem političnem polu, konkretneje naj bi šlo za nekatere posameznike iz vrst Civilne družbe za pravično Slovenijo, so še poročali na Televiziji Slovenija. Mitja Štular z ljubljanske fakultete za elektrotehniko, ki zastopa to civilno družbo – med njenimi vidnejšimi podporniki sta med drugim Boris Pleskovič s Svetovnega slovenskega kongresa in Jože Možina, novinar RTV Slovenija -, je povedal le, da trenutno vso energijo namenjajo vsebini, s katero bi se poistovetil kar najširši krog državljanov.
"Lahko rečem samo to, da če bomo v nekem trenutku ocenili, da je okvir civilnega delovanja in civilne družbe preozek za tisto, kar želimo doseči, bomo resno razmislili tudi seveda o političnih alternativah,“
je dejal Štular.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Šoltes danijel bešić loredan erik brecelj Jankovićem Janšo mitja štular boris pleskovič jože možina

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ne le nova Šoltesova stranka na levici, tudi na desnici naj bi se dogajalo