objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 22. julij 2013 ob 09:21

Višek hipokrizije! Praprotnik je kot novinar odvetnika Senico - občudoval
Rok Praprotnik, drugi človek komisije za preprečevanje korupcije, nosi prapor sprenevedanja, trdi poslovnež in publicist Bojan Korsika
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Rok Praprotnik, podpredsednik državne komisije za preprečevanje korupcije, je ob nepravnomočnih obsodbah Boška Šrota, Igorja Bavčarja in domnevni zaplembi premoženja odvetnika Mira Senice v TV klubu na Pop TV dal izjavo, da je “zmeren optimist” glede delovanja pravne države. Kar je povzel tudi spletni portal Pozareport, zato prosim za objavo komentarja, saj se gospod Praprotnik - spreneveda.
Rok Praprotnik je bil pred tremi leti še novinar v časopisu Dnevnik (kot sem enkrat že razčlenil, zastavonoša “policajnovinarstva” v Sloveniji). Februarja 2010 je v Dnevniku objavil članek ”Miro Senica: Najmočnejši odvetnik v objemu nemoči”, kjer je odvetniku Senici, kot bi rekla naša najbolj znana motoristka Nataša Pirc Musar (informacijska poblaščenka; op.u.), “lezel v rit”.
Novinar Rok Praprotnik je v tekstu “občudoval” odvetnika Senico kljub temu, da je bil le-ta že do vratu v aferi bulmastifi, in skupaj s Katarino Kresalovo v aferi z najemom stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada.
Zaradi Katarine Kresal, ki je bila takrat leta 2009 in 2010 vzeta celo v “partizanska nebesa” (govorila je v Dražgošah), bivši predsednik jo je imenoval celo “političarka novega kova,” je bil Miro Senica takrat resnično eden najbolj pomembnih ljudi v Sloveniji.
No, in v pičlih šestih mesecih po objavi tega Praprotnikovega članka, novinar Rok Praprotnik - na podlagi predloga nekaterih novinarjev Dnevnika (ha, ha...) - nenadoma postane kandidat predsednika Danila Türka za člana komisije za preprečevanje korupcije. Taistega Danila Türka, za katerega itak vemo, da je bil “kokeršpanjel” (Peter Frankl) našega katastrofalno dragega nekdanjega predsednika države (dobesedno, saj pooseblja politično ter gospodarsko politiko, zaradi katere nas bo naslednjie leto prehitela Slovaška, leta 2020 pa očitno tudi Albanija) Milana Kučana.
Med Rokom Praprotnikom in Mirom Senico je obstajala jasna in neločljiva vzročna zveza. To, da sedaj Praprotnik ocenjuje delovanje pravne države v primeru Senice, je višek sprenevedanja in hipokrizije. V blokadi pravne države je v tem primeru prav sam sodeloval. In da ne govorim o “liku komunista” Roka Praprotnika, ki sedaj odvetnika Mira Senico indirektno obmetava z blatom, torej človeka, ki mu je bržkone pomagal na položaj.
O Praprotnikovemu "šefu", predsedniku komisije za preprečevanje korupcije Gorazdu Klemenčiču, ki je bil seveda kot Kresalkin državni sekretar - tiho, ne bom parafriziral besed Nataše Pirvc Musar, pa kdaj drugič in bolj temeljito.
Bojan Korsika,
prijatelj Igorja Bavčarja in nekdanji nadzornik Istrabenza. Za tiste čudake v Sloveniji, ki tega zločina še poznajo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rok Praprotnik Boška Šrota Igorja Bavčarja Mira Senice spletni portal Pozareport nataša pirc musar Katarino Kresalovo Danila Türka Peter Frankl Milana Kučana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Višek hipokrizije! Praprotnik je kot novinar odvetnika Senico - občudoval