objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 22. julij 2013 ob 06:26

Tožilec Kozina s prstom pokazal na nadzornike, ti pa so se zavili v molk
Kar je delal nadzorni svet v Pivovarni Laško, je sramota, je bil oster tožilec in napovedal, da bodo postopki še marsikje. Nadzorniki pivovarne in Istrabenza niso ničesar vedeli, se ne spomnijo ali pa - molčijo
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Tožilec Jože Kozina je po petkovi obsodilni sodbi Igorju Bavčarju, Bošku Šrotu ter bratoma Kristjanu in Nastji Sušinski napovedal postopke zoper nadzornike, ki niso opravljali svojega dela. "To je sramota, kar je delal nadzorni svet v Pivovarni Laško, zato bomo še marsikje imeli postopke," je dejal.
Kot smo poročali v članku Bavčar in Šrot kriva! Prvi sedem let zapora, drugi pet let in 10 mesecev, so obsojeni kazniva dejanja storili ob preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza, pri čemer je bila Pivovarna Laško po mnenju tožilstva oškodovana za 25,4 milijona evrov.
V Pivovarni Laško so bili v nadzornem svetu Tone Turnšek, Boris Završnik, Bojan Košak, Simon Zdolšek, Iztok Seničar, Andrej Kebe, v Istrabenzu pa Janko Kosmina, Tomaž Toplak, Tone Turnšek, Bojan Korsika, Damjan Mihevc in Božo Predalič. Kot pišejo Finance, so se zdaj bolj ali manj zavili v molk.
Kosmina je povedal, da so delničarji Istrabenza leta 2004 sprejeli predlog uprave, da se iz statuta umakne sklep, da mora uprava nadzornike obveščati o poslih nad deset milijonov tolarjev. "Bavčarjeva uprava je od tedaj lahko počela, kar je želela, o tem pa ji ni bilo treba obveščati nadzornikov,“ pravi Kosmina in dodaja, da nadzorniki o poslu niso ničesar vedeli.
Mihevc misli, da je dobro nadzoroval Istrabenz, in poudarja, da se nadzorniki ne smejo ukvarjati z lastništvom družbe, temveč je njihova izključna naloga, da nadzirajo poslovanje. Tudi Predalič ima, kot pravi, "mirno vest“.
Toplak, Turnšek, Seničar in Kebe sodbe in Kozinove napovedi niso želeli komentirati, enako tudi ne Završnik, ki sicer pravi, da se primera po sedmih letih ne spomni več, in Zdolšek, ki je dejal, da ga organov pregona ni prav nič strah. Korsike na Financah niso uspeli priklicati, kontaktnih podatkov Košaka pa niso imeli.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jože Kozina Tone Turnšek Boris Završnik Bojan Košak Simon Zdolšek Iztok Seničar Andrej Kebe Janko Kosmina Tomaž Toplak Bojan Korsika Damjan Mihevc Božo Predalič Igor Bavčar Boško Šrot Kristjan Sušinski Nastja Sušinski

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožilec Kozina s prstom pokazal na nadzornike, ti pa so se zavili v molk