objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 28. junij 2013 ob 06:22

Akrapovič o potezah vlade: Za golaž bi ubili še tistega konja, ki dela
Gospodarstveniki so predsednici vlade Alenki Bratušek poslali pismo, v katerem nasprotujejo načrtovanim obremenitvam gospodarstva in zahtevajo sestanek
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije ter Združenje Manager so včeraj poslali skupni dopis predsednici vlade Alenki Bratušek, v katerem zahtevajo razbremenitev gospodarstva in nasprotujejo novim obremenitvam, kot sta predlog davka na nepremičnine in povečanje dajatev za zdravstveno zavarovanje - ker to, so prepričani, ubija poslovno okolje in konkurenčnost.
V zadnjih štirih letih, so opozorili, smo v gospodarstvu izgubili več kot 90.000 delovnih mest, zdaj pa vlada napoveduje nova bremena gospodarstvu. To kaže, pravijo, da "se želi državno blagajno konsolidirati na ramenih gospodarstva". Zahtevajo ponoven zagon gospodarstva in odpravo administrativnih ovir, Bratuškovo pa prosijo za sestanek, na katerem bi predstavili svoje predloge.
Igor Akrapovič, proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič  in eden od najuspešnejših slovenskih podjetnikov, je za Finance povedal: "Še tistega konja, ki dela, bi radi ubili, zato da bodo imeli golaž. Največja težava je preobremenjenost plač. Zaradi napovedanih ukrepov bodo naši najbolj perspektivni kadri še raje odhajali v tujino. Že zdaj več kot polovico mase za plače dajemo državi! Zgledujmo se po Nemčiji, kjer se nad določeno mejo obremenitev plač zmanjšuje." Dodal je, da jih dvig DDV ne bo zelo prizadel, ker večino izvozijo, nepremičninski davek pa jih bo, proizvodna dvorana v Beli krajini se bo gotovo podražila. Akrapovič pravi, da bodo poskusili „še več prihraniti pri stroških“.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenki Bratušek Igor Akrapovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Akrapovič o potezah vlade: Za golaž bi ubili še tistega konja, ki dela