objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 24. junij 2013 ob 15:14

Milan Kučan – Ko boter spregovori o sebi je nova knjiga Dejana Kaloha
Pri založbi Nova obzorja je izšla nova knjiga Dejana Kaloha, v kateri Milan Kučan spregovori skozi lastne citate, ki jih je izrekel v svoji dolgi politični karieri
2013 Pozareport

Odpri galerijo

"Milan Kučan je zadnja desetletja najpomembnejši slovenski politik, že zato si zasluži knjižno obeležje," je na predstavitvi knjige Milan Kučan – Ko boter spregovori o sebi dejal Dejan Kaloh, sicer tudi avtor knjige Od partije do Patrije (2010). Kot je pojasnil, ne gre za klasično biografijo, temveč za preplet najpomembnejših Kučanovih izjav in njegove življenjske poti. "Skozi citate na nek način sam nagovarja bralca," je dejal Kaloh.
"Zanimiva interpretacija Kučanovih citatov s strani avtorja te knjige bo bralcu pomagala spoznati, kakšen človek je v resnici (bil) zadnji šef slovenske partije. Iz vojaka revolucije, komunista in pragmatičnega politika se je v času trancizije prelevil v varuha postkomunistične neomenklature, ki zavira modernizacijo Slovenije," je v predgovoru knjige zapisal Metod Brlec, urednik Demokracije.
Milan Kučan se vabilu na tiskovno konferenco ni odzval, zato je vprašanje, kako da sam doslej ni napisal kakšne knjige, ostalo neodgovorjeno. Morda pa jo še bo, je menil sociolog, publicist in raziskovalec Matej Makarovič in dodal, da je Kučan verjetno ugotovil, da se mu "visoka transparentnost detajlov ne splača".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
"Milan Kučan Dejan Kaloh Metod Brlec matej makarovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Milan Kučan – Ko boter spregovori o sebi je nova knjiga Dejana Kaloha