objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 5. junij 2013 ob 07:01

Naveza za Hit. Silvan Križman in Robert Golob sta partnerja še iz Bosne ...
Podjetnik iz Bihača in Travnika javno obtožuje: Slovenci so v Bosni in Hercegovini oprali milijone evrov
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Silvan Križman, nekdanji član uprave Hita ter novopečeni nadzornik novogoriškega igralniškega giganta, velja tudi za enega od resnih kandidatov za novega šefa uprave Hita. Na čelo Hita ga forsirata predvsem ljubljanski župan Zoran Janković in podpredsednik Pozitivne Slovenije ter prvi človek družbe Gen I Robert Golob.
O tesnih povezavah med Jankovićem in Križmanom sem pisal že konec aprila, ko je vlada Alenke Bratušek za člana nadzornega sveta Hita postavila Silvana Križmana, močno navezo med Golobom in Križmanom pa razkriva javna izpoved njunega nekdanjega poslovnega partnerja iz Bosne in Hercegovine, slovenski javnosti sicer neznanega podjetnika Ibrahima Hadžića.
Zgodba je naslednja: Hadžić je bil pred časom solastnik tovarne Vitales, locirane blizu Bihača in Travnika, drugi partner v podjetju pa je (bila) znana slovenska družba Istrabenz Gorenje - Energetski sistemi. Spomnimo, Iges je bil pred leti v lasti Gorenja, Istrabenza in Roberta Goloba, ki je bil tudi direktor, pozneje, sredi leta 2011, pa je 100-odstotni lastnik Igesa postal Petrol. Silvan Križman, za katerega se je vedelo, da je bil "svetovalec" Igesa, pa je v Bosni in Hercegovini delal tudi Vitalesov prokurist.
No, Ibrahim Hadžič trdi, da sta ga Golob ter Križman "hudo prevarala", poleg tega naj bi prek Vitalesa "oprala milijone evrov," tudi s pomočjo najetih kreditov avstrijske Hypo banke.
Kandidat za šefa uprave Hita Silvan Križman se na telefonske klice in sporočila včeraj ni odzval.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Silvan Križman novopečeni nadzornik zoran janković Robert Golob Alenke Bratušek Ibrahima Hadžića oprala milijone evrov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naveza za Hit. Silvan Križman in Robert Golob sta partnerja še iz Bosne ...