objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 4. junij 2013 ob 07:07

Pred skupščino. Ni več dvoma, Žugelj in Stankovič hočeta na vrh Triglava
Poznavalci in politiki: če se bo Damjan Žugelj po vsem tem potegoval za stolček šefa uprave Zavarovalncie Triglav, potem sodi pred komisijo za preprečevanje korupcije
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Pred današnjo sejo nadzornega sveta in torkovo skupščino (11. junija) Zavarovalnice Triglav ni več "nobenega dvoma". Rajko Stankovič, predsednik društva malih delničarjev (DML) in Damjan Žugelj, direktor agencije za trg vrednostnih papirjev, hočeta "na vrh Triglava." Stankovič je že kandidat za člana nadzornega sveta, Žugelj pa kandidat za novega predsednika uprave. Kar sem sicer že napovedal, no, temu scenariju pritrjujejo tudi moji viri znotraj DML. Menda naj bi se Stankovič tako "že pogodil" s finančno skupino Alta, ki naj bi na skupščini prihodnji teden imela odločilno glasovalno vlogo, za sestavo novega nadzornega sveta.
Ampak Žugelj ima vsaj eno precej nerodno težavo. Pred časom je "državi" kot večinski lastnici Zavarovalnice Triglav prek agencije, ki jo vodi, odvzel glasovalne pravice, potem je nedavno zamenjanega predsednika uprave Matjaža Rakovca kazensko ovadil zaradi intervjuja v hrvaškem Jutarnjem listu, kjer naj bi izdal zaupne borzne informacije, povezane s Triglavom, zdaj pa se poteguje za njegovo delovno mesto. Po mnenju poznavalcev, pa tudi posameznih politikov, gre za premišljeno ter brezkompromisno Žugljevo "trasiranje" svojega naskoka na Triglav, kar za nekatere posledično pomeni, da bi se Damjan Žugelj z morebitno kandidaturo za novega predsednika uprave Zavarovalnice Triglav enostavno "samoovadil" na komisijo za preprečevaje korupcije.
Pri čemer sploh ni izključeno, da ne bi posamezni člani nadzornega sveta pod vodstvom Mihaela Permana že na današnji seji poskušali razrešiti trenutnega predsednika uprave Andreja Slaparja ter ustoličiti Žuglja.
Po mojih zanesljivih informacijah se "želi" z Rajkom Stankovičem dobiti tudi ljubljanski župan Zoran Janković, posrednik sestanka pa naj bi bil generalni sekretar Pozitivne Slovenije Vasja Butina. Medtem pa je država oziroma ministrstvo za finance že začela zakonodajni postopek za vrnitev glasovalnih pravic v Zavarovalnici Triglav. Šlo naj bi za poseben interventni zakon.
Mimogrede, ko sem minuli petek objavil novico, da je razrešeni predsednik uprave zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec na ljubljansko okrožno sodišče vložil predlog za izdajo sklepa o začasni odredbi, ki bi ga utegnila vrniti nazaj na čelo zavarovalnice, je delnica Triglava poskočila za 5 odstotkov!
Damjan Žugelj se včeraj na telefonske klice ni oglašal, v molk pa so se zavili tudi posamezni člani nadzornega sveta.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajko Stankovič Damjan Žugelj na vrh Triglava. Matjaža Rakovca Mihaela Permana Andreja Slaparja zoran janković Vasja Butina minuli petek objavil novico

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pred skupščino. Ni več dvoma, Žugelj in Stankovič hočeta na vrh Triglava