objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 31. maj 2013 ob 06:10

Rakovec že kmalu nazaj za šefa Zavarovalnice Triglav?! Odločilo bo sodišče
Pred nekaj dnevi razrešeni predsednik uprave Triglava ljubljanskemu sodišču predlaga, naj ga spet ustoliči na vrh Triglava
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnji teden zamenjani predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec se utegne kmalu zavihteti nazaj na čelo Triglava, njegova usoda pa je trenutno povsem v rokah okrožnega sodišča v Ljubljani. Kjer je Rakovec prek odvetniške pisarne Mira Senice že vložil predlog za izdajo sklepa o začasni odredbi, ki naj bi ga vrnil na mesto predsednika uprave.
Matjaž Rakovec predlaga, naj sodišče sporni sklep nadzornega sveta o njegovi razrešitvi razglasi "za ničnega", če nadzorniki tega ne bi storili, pa jih čaka kazen celo do dveh milijonov evrov. Ta del predlagane začasne odredbe objavljamo v nadaljevanju.
Spomnimo, za razrešitev Matjaža Rakovca so glasovali trije člani nadzornega sveta Triglava, trije so bili proti, preostali trije (od skupno devetih članov NS) pa so tik pred glasovanjem sejo zapustili. Podoben primer nezakonite razrešitve se je zgodil marca letos v družbi Gen Energija, kjer sta dva člana nadzornega sveta od petih glasovala za razrešitev predsednika uprave Martina Novšaka, okrožno sodišče v Krškem pa je sporno odločitev nadzornega sveta potem razveljavilo ter Novšaka vrnilo na delo.
Omenjeni sklep okrožnega sodišča Krško v zadevi Gen Energija je tudi priložen 24-stranskemu predlogu za izdajo začasne odredbe, ki ga je 24. maja vložil Matjaž Rakovec.
Poznavalci sicer pravijo, da Rakovec morda ne bo uspel z začasno odredbo, bo pa skoraj zagotovo dobil odškodninsko tožbo, ki jo mora vložiti v prihodnjih dneh, tudi zaradi že vložene začasne odredbe.
Predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav Mihael Perman pa naj bi največ težav imel prav zaradi tako "različnih" obrazložitev razrešitve Matjaža Rakovca. Ne samo, da se je Perman javno blamiral, ko je denimo v oddaji Odmevi (TV Slovenija) razlagal, kako je Matjaž Rakovec "odletel" zato, ker je bilo "skrhano zaupanje" med šefom uprave ter nadzorniki, vendar, pozor, za Rakovčevo razrešitev so glasovali samo trije nadzorniki - od devetih?! Vsebina uradnega sklepa o razrešitvi, ki ga je prejel Rakovec, se namreč drastično razlikuje od razlogov za njegovo razrešitev, ki jih predsednik nadzornega sveta Mihael Perman p(r)odaja različnim medijem.
Mimogrede, nekateri poznavalci pravijo, da se utegne Perman v prihodnjih dneh preprosto "zlomiti" ...
Nadzorni svet Matjažu Rakovcu sicer ponuja "redno delovno razmerje" za naslednjih šest mesecev, na delovnem mestu svetovalca za strateške zadeve ali pa 75 tisoč evrov odškodnine.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Prejšnji teden zamenjan Matjaž Rakovec Mira Senice Martina Novšaka Mihael Perman

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rakovec že kmalu nazaj za šefa Zavarovalnice Triglav?! Odločilo bo sodišče