objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 26. maj 2013 ob 07:31

Novinarka Večera Francu Kanglerju. Verjemi, novinar Peršak je za tebe mrčes
Tajni prisluhi telefonskih pogovorov bivšega mariborskega župana razkrivajo tudi blišč in bedo mariborskega časopisa Večer
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Zadnja sodna obravnava v aferi Vedeževalka (spomnimo, to zgodbo sem prvi razkril tik pred lokalnimi volitvami leta 2010), minuli petek, kjer so prejšnjega mariborskega župana Franca Kanglerja in znano vedeževalko Karin Ježovito na okrajnem sodišču v Mariboru tudi obsodili (Kangler je fasal sedem mesecev nepogojne zaporne kazni, Ježovita pa pet mesecev pogojno ter pet tisoč evrov kazni, medtem ko je državni tožilec Boris Marčič zoper direktorico medobčinskega stanovanjskega sklada Tanjo Vindiš Furman obtožnico prej umaknil), je navzočim postregla tudi z dokaj bizarnimi vložki.
Ne samo, da je Karin Ježovita ob izreku sodbe precej "nevedeževalsko" dejala, da je pričakovala oprostilno sodbo (skratka, svoje usode si ni uspela "pravilno" zvedeževati?!), sodnik Boštjan Polegek je dovolil tudi branje vseh telefonskih prisluhov Franca Kanglerja, ki so jih tajno posneli kriminalisti.
Mimogrede, Franc Kangler je bil v tej policijski akciji imenovan "Golob".
Poleg izrecnih navodil, koga kje zaposliti in kakšno plačo naj dobi, kar je Kangler naročal svojim sodelavcem, so telefonski prisluhi (več na www.pigac.si) obelodanili tudi "blišč in bedo" mariborskega časopisa Večer. Kjer, kot razkrivajo prisluhi, obstaja frakcija novinark in novinarjev, ki "častijo" Franca Kanglerja, pa onih drugih, ki Franca Kanglerja preprosto "ne prenesejo", medtem ko se časopis Večer navzven, svojim bralkam ter bralcem (teh je sicer resda vedno - manj) predstavlja kot "neodvisen" in "objektiven" medij?!
Tako se tudi vidi, kaj dolgoletna novinarka, komentatorka ter urednica Večera Melita Forstnerič Hajnšek (soproga Ivana Hajnška, direktorja mariborske Snage in prijatelja Franca Kanglerja) zares misli o hišnemu kolegu novinarju ter enemu od ključnih urednikov časopisa Večer Aljoši Peršaku (da je "pizda" in "mrčes"), pa mariborskemu dopisniku časopisa Dnevnik Tomažu Klipšteterju (po njeno je tudi on "pizda", ista kot Peršak) ...
Zanimivo je tudi, da posamezni novinarji Večera nekatere svoje članke še pred objavo v časopisu(?!) očitno pošiljajo kar Francu Kanglerju (no, drugi novinarji pa morda kakšnim drugim politikom), ja, tudi to zdaj razkrivajo tajni telefonski prisluhi, katerih del objavljamo v nadaljevanju.
V "glavnih vlogah" nastopajo Ivan Hajnšek, Melita Forstnerič Hajnšek, Franc Kangler, Aljoša Peršak, Tomaž Klipšteter, pa Uroš Skuhala, Jožef Jerovšek, Davorin Kračun, Borut Pahor, Stojan Auer, Vinko Mandl ml., Vlado Miheljak, Andrej Fištravec, Vesna Vuk Godina in Janez Ujčič.
Po končani petkovi obravnavi na mariborskem okrajnem sodišču je uredništvo Večera na spletni strani Večera objavilo del telefonskih prisluhov, prebranih na obravnavi, ne pa teh, ki se nanašajo na časopis Večer.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zgodbo sem prvi razkril Franca Kanglerja Karin Ježovito Boris Marčič Tanjo Vindiš Furman Boštjan Polegek več na www.pigac.si Melita Forstnerič Hajnšek Ivana Hajnška Aljoši Peršaku Tomažu Klipšteterju glavnih vlogah Uroš Skuhala Jožef Jerovšek Davorin Kračun Borut Pahor, Stojan Auer Vinko Mandl ml. Vlado Miheljak, Andrej Fištravec vesna vuk godina Janez Ujčič časopis Večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novinarka Večera Francu Kanglerju. Verjemi, novinar Peršak je za tebe mrčes