objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 20. maj 2013 ob 06:26

Prihajajo novi spiski Adrie Airways. In potrjujejo govorice, kdo je s kom
Leto 2009. Kaj vse razkriva serija skupnih letov predsednika uprave državnega podjetja in direktorice znane trgovske družbe v različne evropske prestolnice?!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko so novinarji časopisa Dnevnik pridobili zaupne podatke interne revizije Adrie Airways in spisek znanih Slovencev, ki naj bi z državnim letalskim prevoznikom leteli napol zastonj (mimogrede: Dnevnik je iz neznanih razlogov doslej sicer objavil zgolj štiri imena, Gregor Virant, Miha Brejc, Maks Tajnikar in Matjaž Rakovec, preostala imena na famoznem spisku pa so "dnevnikovci" očitno zaščitili), se je v medijskem zakulisju že pojavil del novega oziroma drugačnega "spiska" potnikov Adrie Airways.
Gre za seznam posameznih poletov in potnikov, na podlagi katerih je mogoče ugotoviti, kdaj, kam in kdo je s kom letel, ugotovitve pa sovpadajo s siceršnjimi govoricami na poslovno-politični sceni, v smislu "kdo je s kom ..."
Pričujoči spisek, denimo, prikazuje skupno serijo poletov predsednika uprave enega od pomembnih podjetij v državni lasti ter direktorice ene od bolj znanih trgovskih družb, leta 2009, v različne evropske prestolnice. Na sceni pa se dlje časa govori, da sta "par".
Imena obeh akterjev in datume poletov smo pred objavo ustrezno zaščitili, sama objava pa je sicer v javnem interesu. Tovrstna "intimna" razmerja namreč neposredno vplivajo na poslovanje državnih podjetij, kadrovsko politiko ter manevriranje z lastniškimi deleži državnega premoženja.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zaupne podatke Gregor Virant miha brejc Maks Tajnikar Matjaž Rakovec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prihajajo novi spiski Adrie Airways. In potrjujejo govorice, kdo je s kom