objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 14. maj 2013 ob 08:05

Celo Janković presenečen. Jadranka Dakić začasno umaknila svojo kandidaturo
Zoran Janković najel 250 tisoč evrov kredita, ker ga je njegova matična Banka Koper pozvala, naj na svojem transakcijskem računu poravna 211 tisoč evrov minusa
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj sem poročal, da naj bi vlada Alenke Bratušek že na četrtkovi seji nekdanjo ljubljansko podžupanjo Jadranko Dakić imenovala za novo članico sveta ljubljanske Opere in baleta namesto aktualnega ministra za kulturo Uroša Grilca. Gre pa za kadrovski predlog Mestne občine Ljubljana, so me pri tem neuradno opozorili na ministrstvu za kulturo.
Približno štiri ure po objavi članka pa je prišlo do "preobrata". Na seji mestnega sveta, ki mora predhodno večinsko podpreti kandidaturo Dakićeve, je Dakićeva sama predlagala "začasni umik" svoje kandidature, kar je bilo potem tudi izglasovano. Župan Zoran Janković, ki je vodil sejo mestnega sveta, je bil ob tem vidno presenečen. Mestna občina pod vodstvom Jankovića je predlog za imenovanje Dakićeve očitno predhodno že poslala naprej na vlado, saj so bili v Listi Zorana Jankovića, ki večinsko obvladuje ljubljanski mestni svet, prepričani, da bo predlog tudi gladko izglasovan. No, Jadranka Dakić se je umaknila po uvodnih razpravah opozicijskih svetnikov, ki so njenemu imenovanju oporekali, ker zoper Dakićevo potekajo določene kriminalistične preiskave.
Po poročanju mariborskega časopisa Večer pa je Zoran Janković pred tremi tedni najel 250 tisoč evrov kredita(?!) pri svoji matični banki - Banki Koper.
Kredit naj bi vzel zato, ker ga je banka pozvala, naj poravna okoli 211 tisoč evrov minusa na svojem transakcijskem računu. Osebni limit, ki ga ima Zoran Janković, naj bi sicer znašal 300 tisoč evrov. Po navedbah Večera je koprska banka najeti kredit označila z "visoko stopnjo tveganja," Janković pa ga mora poplačati v precej kratkem roku, na razpolago ima 36 mesecev.
Kako bo Zoran Janković to storil, ni znano in lahko samo ugibamo, saj pravkar najeti bančni kredit znaša kar 114-kratnik njegove zdajšnje plače, ki jo prejema kot župan ljubljanske občine.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Včeraj sem poročal Alenke Bratušek Jadranko Dakić Uroša Grilca zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Celo Janković presenečen. Jadranka Dakić začasno umaknila svojo kandidaturo