objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 9. maj 2013 ob 07:04

Na RTV se jima že smejijo. Zakonca Pirkovič kandidirata za isto funkcijo!
Neverjetne ambicije Ane Tavčar Pirkovič in Igorja Pirkoviča, ki bi rada zavladala razvedrilnemu programu nacionalne televizije
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Na pravkar končan javni razpis za mesto odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenija so se prijavili štirje kandidati. Poleg Marka Šidjanina, ekonomista, pravnika, producenta, urednika, scenarista, ki se je na volitvah leta 2009 na Listi za pravice bolnikov neuspešno potegoval celo za evropskega poslanca, in Dijane Štraus Svetlik, producentke v razvedrilnem programu, sta se na razpis prijavila tudi zakonca Ana Tavčar Pirkovič ter Igor Pirkovič. Slednji je urednik kultne oddaje Tednik, Ana Tavčar Pirkovič pa je marca letos dokončno ostala brez napovedane tedenske oddaje "Nedelja je", potem ko je - po oceni direktorja TVS Janeza Lombergarja in programskega vodstva TVS - pripravila dve tako slabi pilotski oddaji, da jo je bilo nemogoče uvrstili v redni program.
O tem sem pisal že 30. marca, naj tokrat dodam samo še majhno podrobnost. Ana Tavčar Pirkovič si je med drugim tudi zamislila, da bi v špici oddaje kar sama zapela ob spremljavi orkestra Big Band, menda v slogu Marije Miše Molk, ki je prav tako pela v svoji oddaji "Res je!"
Mimogrede, Ana Tavčar Pirkovič se je, potem ko so ji "stornirali" oddajo, pisno pritožila predsedniku nadzornega odbora RTV Slovenija Mihi Klunu, pa tudi članu programskega sveta TVS Mitji Štularju, sicer vodilnemu uslužbencu Telekoma Slovenije. Na zadnji seji programskega sveta sta zakonca Prikovič tudi pričakovala, da bo Štular, zaradi (ne)oddaje Ane Tavčar Pirkovič, napadel Janeza Lombergarja in vodstvo TVS, vendar se to - ni zgodilo. Štular je očitno raje modro molčal in se sploh ni oglasil.
Zdaj pa, kot že rečeno, zakonca Pirkovič štartata na pozicijo odgovornega urednika oziroma urednice razvedrilnega programa.
No, to je menda prvi tak primer v zgodovini RTV Slovenija, da se za eno ter isto uredniško funkcijo "spopadata" dva zakonca?! Kar po hodnikih in pisarnah javne televizije že povzroča tipično muzanje ter salve smeha, njuni kolegice in kolegi pa veselo ugibajo, kdo se je tega domislil, ona ali on, in kakšna je sploh "računica" zakoncev Pirkovič?
Po mojih informacijah naj bi se Janez Lombergar sicer že itak odločil, da pač ne bo imenoval nikogar od prijavljenih. Lombergar je namreč te dni do nadaljnega tudi podaljšal mandat dosedanjemu vršilcu dolžnosti odgovornega urednika Petru Radoviću, ki pa se na omenjeni javni razpis ni prijavil.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marka Šidjanina Dijane Štraus Svetlik Ana Tavčar Pirkovič igor pirkovič Janeza Lombergarja Marije Miše Molk Mihi Klunu Mitji Štularju zakonca Pirkovič Petru Radoviču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na RTV se jima že smejijo. Zakonca Pirkovič kandidirata za isto funkcijo!