objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 8. maj 2013 ob 06:50

Zoran dela! Koalicija popustila, Jankoviću le uspelo postaviti šefico Soda
Mešetarjenje ljubljanskega župana na vrhu Slovenske odškodinske družbe naj bi zavestno dopuščala predsednica vlade Alenka Bratušek
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Če sem včeraj zapisal, da je pred današnjo sejo nadzornega sveta Slovenske odškodninske družbe sestava nove uprave Soda "že dogovorjena, če ne pride kaj vmes," se je to drugo tekom včerajšnjega dne potem tudi zares zgodilo. Prišlo je - očitno - do dramatičnega preobrata.
Ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, ki je novinarjem na (včerajšnji) tiskovni konferenci zatrjeval, kako se "ne vmešava" v kadrovanje na državnem nivoju, priznal pa, da "pozna" članico uprave Pokojninske družbe A Karmen Dietner, je vendarle uspelo zrušiti dosedanjega pretendenta za predsednika uprave Soda Tomaža Kuntariča, nova predsednica uprave pa naj bi danes postala prav Karmen Dietner.
Sestava uprave naj bi sicer ostala takšna, kot sem jo napovedal včeraj, le da bo šefica Dietnerjeva, člana uprave pa torej Kuntarič in Matej Runjak.
Po mojih informacijah je vladna koalicija (predvsem Državljanska lista in stranka Desus) na koncu le popustila pod pritiski Zorana Jankovića oziroma Pozitivne Slovenije. Nekateri znotraj ožjega vodstva Socialnih demokratov (Kuntarič je bil njhov kandidat) zdaj krivijo Dušana Kumra, državnega sekretarja v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek, ki naj bi usklajeval kadrovske interese znotraj koalicije, češ, pristal je na tezo, kako je stranka SD dobila predsednika nadzornega sveta Soda Otmarja Zorna, zato naj upravo prevzame kakor "neodvisna strokovnjakinja" Karmen Dietner, ki pa je spet čisto slučajno znanka ter bivša sodelavka Zorana Jankovića iz Mecatorja.
Jankovićevo mešetarjenje na vrhu Slovenske odškodninske družbe pa naj bi zavestno dopuščala tudi premierka Alenka Bratušek, pravijo moji viri iz vladne koalicije, predvsem z "dvojno igro". Bratuškova je po eni strani zavlačevala z odločitivijo in tako omogočala manevrski prostor Zoranu Jankoviću, po drugi strani pa nekaterim medijem namigovala, da se "njej osebno" zdi Kuntarič "najprimernejši" kandidat. Če bi to bilo res, bi "postavili" Kuntariča, so prepričani isti viri, ki omenjajo zelo podoben primer - Novo kreditno banko Maribor.
Potem ko je Alenka Bratušek za hrvaški Jutarnji list izjavila, kako je prodaja mariborske banke njena "osebna želja", se je nekaj dni pozneje prav ta njena osebna želja - prodaja NKBM, spet čisto slučajno znašla v najnovejšem vladnem dokumentu, imenovanem "Program stabilnosti". Zakaj pa se ni enako zgodilo pri Tomažu Kuntariču, se logično sprašujejo moji viri ...
Slovenska odškodninska družba bo sicer do ustanovitve Slovenskega državnega holdinga upravljala skoraj s celotnim premoženjem države.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
že dogovorjena, če ne pride kaj vmes Zoranu Jankoviću Karmen Dietner Tomaža Kuntariča Matej Runjak Dušana Kumra Alenke Bratušek Otmarja Zorna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zoran dela! Koalicija popustila, Jankoviću le uspelo postaviti šefico Soda