objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 3. maj 2013 ob 06:46

Dokazi o prisluhih Sove. Agenti beležili vse živo, celo besedico fu...i?!
Zdaj ni več nobenega dvoma, slovenska tajna služba zapisovala tudi pikantne podrobnosti iz zasebnega življenja politikov in drugih javnih osebnosti
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nekateri mediji so že pred časom poročali, kako je Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami (2011) tajno prisluškovala določenim slovenskim državljanom, agenti Sove pa so med prisluhi zapisovali tudi podrobnosti iz "zasebnega" življenja politikov in drugih "znanih" Slovencev, celo povabila na seks. "Stoodstotno" beleženje takšnih prisluhov (šlo naj za sestavni del famozne "operacije Demokracija") je naročil tedanji generalni direktor Sove Sebastjan Selan, kar dokazujejo že doslej objavljena elektronska sporočila Sove.
Po zanesljivih informacijah je zadeva že pristala tudi na državnem tožilstvu.
Med prejemniki teh spornih beležk pa je bil tudi Sandi Bonaca, vodja urada direktorja Sove, ki se je pozneje zaposlil kot svetovalec uprave redarstva na ljubljanski mestni občini, zdaj pa dela kot šef kabineta ministrice za Slovence po svetu Tine Komel. Sandi Bonaca je tudi podpredsednik Pozitivne Slovenije v Kopru.
V nadaljevanju članka objavljamo posamezne dele dokumenta Sove, gre pa za "konkreten" zapis prisluha telefonskega pogovora med vodjo ene od slovenskih divizij desničarske organizacije Blood&Honnor ter njegovim "znancem" oziroma "prijateljem".
Telefonski pogovor je bil posnet 17. oktobra 2011, pozno popoldne (začetek ob 17. uri, 18 minut in 9 sekund), trajal je sedem minut ter 10 sekund, Sova pa je prisluškovala dvema mobilnima telefonoma.
Osebe, omenjene v telefonskem pogovoru (dokumentu Sove), so naslednje: Zoran JankovićJanez Janša, Gregor Virant, Milan Kučan ... in Janez Stanovnik, televizijska voditeljica Ota Roš, avtor teh vrstic (Bojan Požar) ter stranki SDS in Pozitivna Slovenija. Kot je razvidno iz teksta elektronskega sporočila, tudi sami agenti Sove ugotavljajo, da so komentarji v telefonskem prisluhu "kar konkretni", in da bi bilo to "dobro poslati Sandiju" (Bonaci).
Iz policijsko-obveščevalnih krogov pa prihajajo tudi naslednje informacije: oseba pod psevdonimom "Smrduh", ki se pojavlja v zapisih tajnih prisluhov telefonskih pogovorov med pripadniki skupine Balkanski bojevnik (Draganom Tošičem in Jakobom Remškarjem), prebranimi na ljubljanskem sodišču med znanim sojenjem domnevnemu slovenskemu narkokartelu (Slovenska tiskovna agencija je o tem poročala 28. oktobra 2011), za katero je sodišče menilo, da je policist, naj bi bil dejansko agent Sove! Kar naj bi kriminalisti ugotovili pozneje, ko so "čistili" svoje vrste. Gre pa za agenta, ki ga je sedanji direktor Sove Stane Štemberger postavil na izjemno visok položaj (njegovo ime in priimek sta "že znana", tudi avtorju teh vrstic), zato zgroženi kriminalisti z agenti Sove menda nočejo več sodelovati.
In spomnimo, psevdonim "Smrduh" so agentu Sove, ki naj bi Draganu Tošiću sporočil, da ga preiskujejo kriminalisti, dali pripadniki skupine Balkanski bojevnik, prisluhov pa ljubljansko okrožno sodišče pri prvostopenjski sodbi ni upoštevalo, ker naj bi bili pridobljeni nezakonito.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sebastjan Selan Sandi Bonaca šef kabineta Tine Komel zoran janković Janez Janša Gregor Virant Milan Kučan janez stanovnik Ota Roš bojan požar Draganom Tošićem Jakobom Remškarjem sedanji direktor Stane Štemberger

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dokazi o prisluhih Sove. Agenti beležili vse živo, celo besedico fu...i?!