objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. april 2013 ob 06:48

Alenka Bratušek z Jankovićem v Ankaranu. Sestanek, ki ga uradno ni bilo!?
Ankaran, pred desetimi dnevi. Razkrivamo doslej prikrito srečanje med predsednico vlade in ljubljanskim županom na slovenski obali
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednica vlade Alenka Bratušek se je 13. aprila pojavila v Ankaranu, kjer se je sprehodila tudi med priložnostnimi tržnicami 22. Praznika cvetja, vina in oljčnega olja. Nič posebnega, premierka pač na slovenski obali, če tega dogodka ne bi zamolčali na spletni strani kabineta predsednice vlade. Tudi mediji niso ničesar poročali, razen facebook strani omenjenega festivala in Turističnega društva vinoreje Šmarje.
Očitno edine fotografije so se pojavile na spletni strani genspot.com, ki jih je naredil fotograf Miha Crnič. Iz galerije njegovih fotografij pa je razvidno, kako je Alenko Bratušek na sobotnem sprehodu po Ankaranu spremljal nihče drug kot ljubljanski župan Zoran Janković, na obali so bili tudi minister za obrambo Roman Jakič, ministrica za Slovence po svetu Tina Komel in cela vrsta drugih vidnih članov Pozitivne Slovenije. Ampak tudi na uradni spletni strani Pozitivne Slovenije ta dogodek ni zabeležen, šlo je torej za srečanje, ki ga uradno ni bilo. Predvsem Janković naj bi se ves čas "izogibal" fotografiranju, in res je skrajno nenavadno, da noben mediji ni ničesar - objavil.
Ja, zanimivo, kajti predsednica vlade je v Ankaranu celo prespala, iz petka na soboto v hotelu Adria Convent (štiri zvezdice), kar so potrdili tudi na recepciji hotela. Druge podrobnosti premierkine nočitve še niso znane, na recepciji hotela pa pravijo, da Zoran Janković pri njih ni prespal.
Je pa tudi pomenljivo "naključje", da je pomočnik direktorja hotela Adria Convent Anton Peinkiher, nekdanji uslužbenec vojaške obveščevalne službe Vomo (danes OVS), ki ga je Janković pozneje zaposlil v Mercatorju, kot šefa varnosti Mercatorja. Ko je Mercator zapustil Janković, je odšel tudi Peinkiher.
Po mojih dosedanjih informacijah naj bi "prikrito" srečanje v Ankaranu med Bratuškovo ter Zoranom Jankovićem "pod firmo" lokalnega praznika "pripravil" Sandi Bonaca, nekdanji visoki uslužbenec Sove, bivši svetovalec ljubljanskega mestnega redarstva, trenutno pa vodja kabineta ministrice Komelove ter podpredsednik Pozitivne Slovenije v Kopru, ki naj bi tudi organiziral varovanje in medijsko tajnost srečanja.
Alenka Bratušek in Zoran Janković do včeraj zvečer na poslana vprašanja v zvezi z njunim srečanjem v Ankaranu (še) nista odgovorila. Tako žal ni znano, ali je bila predsednica vlade na obali službeno ali zasebno, in kolikokrat doslej je Janković (ki "po novem" menda odgovarja izključno na novinarska vprašanja, povezana z mestno občino, vsaj preostala vprašanja pa naj bi bila zanj kakor nesramna) v vlogi ljubljanskega župana obiskal ankaranski Praznik cvetja, vina in oljčnega olja, ki je bil letos že 22. po vrsti ...
Iz kabineta predsednice vlade pa danes, po objavi članka, pojasnjujejo, da se je "predsednica vlade magistra Alenka Bratušek dogodka udeležila v funkciji vodje stranke Pozitivna Slovenija in ne v funkciji predsednice vlade," zato tega dogodka niso objavili na spletni strani kabineta predsednice vlade.
"Tega dne se je, kot so že poročali mediji, udeležila tudi praznovanja rojstnega dne ministrice Tine Komel," glede ostalih podrobnosti pa naj se, še sporočajo iz kabineta predsednice vlade, obrnemo na stranko Pozitivna Slovenija.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek facebook strani Miha Crnič zoran janković roman jakič Tina Komel Anton Peinkiher Sandi Bonaca trenutno pa vodja kabineta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Alenka Bratušek z Jankovićem v Ankaranu. Sestanek, ki ga uradno ni bilo!?