objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 16. april 2013 ob 06:41

Bankir Medja spet prodaja. Tokrat družbo Prvi faktor, čeprav dela dobiček
Uprava Nove ljubljanske banke naj bi se za prodajo že dogovorila z malteško Fim banko, Prvi faktor pa naj bi šel, kot pravijo, za drobiž
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik uprave Nove ljubljanske banke Janko Medja prodaja Skupino Prvi faktor, družbo, katere polovični lastnici sta NLB in SID banka. Sicer pa eno redkih hčerinskih podjetij Nove ljubljanske banke, ki tudi zdaj, kljub težki recesiji, dela z dobičkom.
Moji viri pravijo, da je kupec malteška Fim banka (FIMBank), skrbni pregled za banko iz La Vallette (St. Julian’s) dela revizijska hiša KPMG, prodali pa naj bi jo - za "drobiž". Sam prevzem naj bi vsaj delno financirala tudi Evropska banka za obnovo in razvoj.
V Novi ljubljanski banki priznavajo, da je Skupina Prvi faktor v minulih letih kljub zaostrenim razmeram na trgu poslovala z dobičkom. Dejavnost faktoringa pa je - po novem, od jeseni 2010 - opredeljena "kot nestrateška dejavnost NLB, zato poteka preverjanje različnih možnosti za izstop banke iz te dejavnosti na način, ki bo družbi omogočil nadaljevanje uspešnega poslovanja tudi v bodoče. Podrobnosti pa ne moremo komentirati," še pravijo v NLB.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janko Medja Skupino Prvi faktor hčerinskih podjeti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bankir Medja spet prodaja. Tokrat družbo Prvi faktor, čeprav dela dobiček