objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 14. april 2013 ob 07:11

Virantov minister zaposlil eks Darsovca, ki naj bi mu prej dajal posle?!
Panika v Državljanski listi. Viri: minister Samo Omerzel se bo nekako moral rešiti pravkar imenovanega visokega uradnika Antona Žagarja, sicer lahko odideta oba
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Znotraj Državljanske liste je spet prekleto vroče. Samo Omerzel, minister za infrastrukturo in prostor, je za "svojega" generalnega direktorja direktorata za infrastrukturo postavil (začasno) Antona Žagarja, nekdanjega spornega direktorja oddelka za IT in ITS na Darsu, ki se je že znašel "sredi" številnih odškodninskih, pa menda tudi kazenskih tožb. Na Darsu so ga pred meseci celo krivdno odpustili, po zapisih v poslovnem časniku Finance pa naj bi - zaradi zlorabe položaja - fasal dve kazenski ovadbi ter odškodninsko tožbo, težko 2,9 milijona evrov.
Žagar sicer pravi, da o kazenskih ovadbah ne ve nič(!), sicer pa naj bi v sodnih postopkih seveda dokazal, da je nedolžen.
Toda še veliko hujša težava za ministra Sama Omerzela je Žagarjeva domnevna vpletenost v izvedbo enega od Darsovih javnih razpisov oktobra leta 2009, ko je novomeško podjetje Lastinski d.o.o., ki je, vemo, v lasti sedanjega ministra Omerzela, pridobilo posel letnega vzdrževanja vremenskih postaj. Šlo je za vrednost 150 tisoč evrov, ponovno naj bi šlo tudi za preplačano investicijo, ki bi Dars lahko stala precej manj, za "prave" rezultate razpisa pa naj bi poskrbel tedanji uslužbenec Darsa - Anton Žagar.
Omerzelovo podjetje Lastinski z Darsom sodeluje še zdaj, Samo Omerzel pa je tik pred imenovanjem za ministra dejal, da, če bo res postal minister, ne bodo povečevali obsega dela za državo in ne bodo podpisovali novih pogodb, morajo pa spoštovati obstoječo pogodbo z Darsom!
Povedano drugače, minister Omerzel je visokega uradnika ministrstva takoj postavil človeka, ki naj bi mu prej na Darsu "dajal" državne posle?!
Po mojih informacijah, ki prihajajo iz Državljanske liste, naj bi Žagarja hotel prav Samo Omerzel, ki pa včeraj, na postavljena vprašanja, poslana prek mobilnega telefona ter povezana z imenovanjem Žagarja, ni odgovoril.
Kot je znano, je iz Državljanske liste, kjer naj bi spet "zavladala panika", te dni izstopil Fidel Krupič, vodja strankinega odbora za infrastukturo in prostor, vse več pa je tudi govoric o izrednem kongresu stranke Gregorja Viranta. Svet Državljanske liste naj bi vseh o teh zadevah razpravljal v torek (morali bi že v petek, pa so sejo prestavili na torek), je pa že slišati, da se bo moral minister Omerzel nekako "rešiti" uradnika Žagarja, sicer se utegne zgoditi, da bo moral oditi sam, oziroma skupaj z Žagarjem ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Samo Omerzel infrastrukturo in prostor Antona Žagarja Fidel Krupi C strankinega odbora Gregorja Viranta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virantov minister zaposlil eks Darsovca, ki naj bi mu prej dajal posle?!