objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 3. marec 2013 ob 07:35

Je Bogovič res novi šef edine stranke, ki ni okužena z Janšo in Jankovićem?
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Na včerajšnjem kongresu Slovenske ljudske stranke na Brdu pri Kranju se je iz "poklicne politike" poslovil Radovan Žerjav, novi predsednik ljudske stranke pa je postal Franc Bogović, bivši minister za kmetijstvo in prostor v padli vladi Janeza Janše.
Večina medijev je Žerjavov poslovilni govor označila kot "zelo čustvenega", po izvolitvi Bogoviča za novega prvaka stranka pa je Radovan Žerjav za novinarje obmolknil. Še vedno tudi ni znana njegova "nova služba", se pa zdaj govori o Žerjavovi zaposlitvi v avstrijskem gradbenem gigantu Strabag. Kar bi lahko bilo tudi logično. Strabag je še edini, ki "na veliko" gradi po Sloveniji, Žerjav pa je bil prej tudi minister za promet!
Franc Bogovič je kot edini kandidat za predsednika stranke na volitva dobil 147 glasov od 179 (prisotnih) delegatov, proti jih je bilo pet, ena glasovnica pa je bila neveljavna. Preostali očitno niso glasovali.
Po mojih informacijah (gre za resne vire znotraj SLS!) je Bogović sicer postal predsednik stranke, ne pa nujno tudi dejanski "lider" stranke. Brata Marjan in Janez Podobnik naj bi še vedno zadržala odločilni vpliv na pomembne odločitve Slovenske ljudske stranke, predvsem pa glavno besedo znotraj poslovnega omrežja SLS.
Po mnenju poznavalcev bo Slovenska ljudska stranka z Bogovičem na čelu tudi hudičevo težko nabirala volilne glasove v urbanih središčih, kjer je bil "bivši" Radovan Žerjav bistveno "bolj sprejemljiv".
Tudi razmerje sil znotraj ožjega vodstva stranke ostaja nespremenjeno. Za predsednika glavnega odbora stranke je bil tako izvoljen Franc Rokavec, za podpredsednike stranke pa "sile kontinuitete" Janez Tomšič, Olga Franca in Jasmina Opec.
Zato verjetno ni naključje, da je Franc Zagožen, eden od vrlih "svetih kraljev" SLS, nesojenega kandidata za predsednika Slovenske ljudske stranke Larisa Gaiserja med kongresom javno označil za človeka, ki ga je Janševa SDS "(pa verjetno še kdo, dodaja Zagožen) delegirala", da "prevzame" SLS.
Je pa (tudi) res nekaj - drugega! Če še držijo odmevne besede predsednika Socialnih demokratov Igorja Lukšiča, izrečene pred nekaj tedni, da je dve tretjini poslancev državnega zbora kontaminiranih (okuženih) s korupcijo, ker se - po poročilu komisije za preprečevanje korupcije - ne znajo, nočejo ali ne morejo distancirati od Janeza Janše in Zorana Jankovića, potem Slovenska ljudska stranka trenutno ostaja edina parlamentarna politična stranka (opcija) izven dosega korupcije, kot jo je definiral Igor Lukšič. Vstop v kontaminirano območje Jankovićeve korupcije (Pozitivne Slovenije alias nove vlade Alenke Bratušek) so namreč že napovedali Socialni demokrati, Desus ter Državljanska lista Gregorja Viranta.
Le (še) Slovenska ljudska stranka - tehnično gledano - ostaja zunaj tega območja somraka korupcije.
Zdaj se Bogovič & Co., po svoje blazno hecno, lahko celo hvalijo, da so vsaj glede Janše in Jankovića kot bi rekel Karl Erjavec, "čisti ko suza ..."
P.S. Kongresa stranke Desus (petek) in Slovenske ljudske stranke (sobota) sta za prihodnje obdobje zakoličila kadrovsko konsolidacijo dveh strank po padcu vlade Janeza Janše in pred oblikovanjem nove levosredinske vlade Alenke Bratušek.
Desus gre v novo vlado (vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša mi je dejal, da stranka Desus enostavno mora biti znotraj vsake vlade), SLS pa se umika v konstruktivno opozicijo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radovan Žerjav franc bogovič Janeza Janše marjan Janez Podobnik Franc Rokavec Janez Tomšič olga franca Jasmina Opec franc zagožen Larisa Gaiserja Igorja Lukšiča Zorana Jankovića Alenke Bratušek Desus Gregorja Viranta karl erjavec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Je Bogovič res novi šef edine stranke, ki ni okužena z Janšo in Jankovićem?