objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 18. februar 2013 ob 07:19

Ločitev Helene Blagne?! Verjetno fiktivna, da bi se rešila finančnih dolgov
Vsi računi podjetij Mitje Zamana so blokirani, banka naj bi šla tudi nad hišo njegove prejšnje družine na Vrhniki, iz podjetja Ralen pa se je lastniško umaknil osebni tajnik Helene Blagne
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Minulo sredo je odjeknila novica tabloidne revije Lady, da se po sedemnajstih letih ločujeta nekdanja primadona slovenske zabavne glasbe Helena Blagne in poslovnež Mitja Zaman. Uredništvo revije je "novico o koncu velike ljubezni" označilo za "šokantno", in članek, ki je bil sicer podpisan samo z dvema črkama B in P, je povzela večina medijev.
Med pozornejšim branjem teksta v Lady pa je vsakomur, ki se malo bolje spozna na medije, zelo hitro jasno, da gre plasirano novico po sistemu tako imenovane "damage control" in da je prava "naročnica" oziroma "avtorica" članka pravzaprav Helena Blagne sama. Članek v Lady namreč skoraj nič ne govori o ločitvi, več o ljubezni in poroki zakoncev, ki naj bi se zdaj ločevala, pa seveda o tem, kako je Helena Blagne danes "videti bolje kot kadar koli prej." Članek je povsem brez izjav, no, Helena Blagne in njen Mitja Zaman sta se tudi po objavi šokantne novice zavila v medijski molk.
Obstaja torej "utemeljen sum", da je Helena Blagne prek Lady želela javnosti sporočiti novico o ločitvi, toda ob precizno določeni prijazni formi in s točno določenim ciljem. Poznana skupna bogata zgodovino tabloida Lady in Helene Blagne omenjeni sum kvečjemu potrjuje. V reviji Lady doslej skoraj nikoli niso objavil teksta, fotografije ali kaj tretjega, kar ne bi "prej odobrila" Helena Blagne. Še več, revija Lady velja celo za nekakšen uradni bilten Helene Blagne.
Indici namreč kažejo in potrjujejo, da gre za fiktivno ločitev, ki naj bi Heleno Blagne "reševala" pred nakopičenimi dolgovi njenega moža Mitje Zamana. Ali pa pred finančnimi dolgovi, ki sta si jih skupaj nakopala v zadnjih letih, ko je Mitja Zaman kot podjetnik že tako rekoč propadel, Helena Blagne pa z glasbo ni mogla več (toliko) zaslužiti.
Predprejšnji petek zvečer, pet dni pred objavo šokantne novice v Lady, me je na mobilni telefon poklicala Alexandra Zaman, starejša hčerka Mitje Zamana iz prvega zakona z Olgo Marolt.
Spomnimo, Slovenske novice so med ločitvijo Mitje Zamana in Olge Marolt ter pred mega poroko Mitje Zamana in Helene Blagne poročale o burnih fizičnih obračunavanjih med Maroltovo in Zamanom, enkrat naj bi se Olga Marolt celo "metala" na Zamanov mercedes.
Tudi Alexandra Zaman slovenski javnosti ni "povsem neznana", saj se je pred dvema letoma pojavila na lepotnem tekmovanju za miss Earth (miss Zemlje) v grosupeljskem hotelu in kazinoju Kongo, sicer pa študira medije na fakulteti za humanistične študije v Kopru.
Alexandra Zaman je povedala, da Helena Blagne in njen oče zadnja leta živita na račun "velikega bančnega kredita," ki ga je najelo očetovo podjetje Ralen d.o.o., kot garancijo za kredit pa je Mitja Zaman dal hipoteko na hišo v Vrhniki, kjer stanuje njegova bivša družina, Olga Marolt ter hčerki Alexandra in Cindy Zaman. Do hipoteke je Zaman lahko prišel zato, ker je še vedno solastnik hiše. Alexandra Zaman je obljubila celotno dokumentacijo, poklicala pa je zato, ker naj bi jim banka začela groziti z odvzemom hiše, saj Zaman kredita (očitno) ne plačuje. Dokumentacijo je Alexandra Zaman nameravala predati v četrtek, ker naj bi imela do srede veliko dela z izpiti, toda vmes je izšla revija Lady.
In - pomenljivo, Alexandra Zaman, čeprav sva po telefonu do takrat govorila dvakrat, minuli petek in nedeljo, "ločitve" svojega očeta ter Helena Bagne ni omenjala.
V sredo popoldne sem na podlagi dogovora poklical Alexandro Zaman na njen mobilni telefon. Oglasila se je njena mama Olga Marolt, ker naj bi bila Alexandra na izpitu. Olga Marolt je potrdila navedbe svoje hčerke o bančnem kreditu ter hipoteki na hiši in opozorila na "sumljivo zgodovino" lastništva podjetja Ralen d.o.o. Povedala je tudi, da Mitjo Zamana toži zaradi preživnine za obe hčerki, ker ni "ničesar plačeval", vse ostalo pa naj bi mi po besedah Maroltove podrobno povedala in dostavila Alexandra Zaman. Zaradi vseh teh stvari je (tudi) Olga Marolt prepričana, da gre za fiktivno ločitev. Saj ste brali, kakšen piar članek je bil objavljen v Lady, je dejala Olga Marolt.
No, Alexandra Zaman se naslednji dan ni več pojavila, niti poklicala po telefonu. Kar spet poraja sum, da je znotraj družine Blagne-Zaman prišlo do določenega dogovora ali sporazuma. In so očitno nekaj "zdilali" ter sklenili, da se kakor ne bodo šli obračunavanja po medjih.
Ampak dejstva so naslednja. Podjetje Ralen d.o.o., katerega direktorica je nekaj časa bila tudi Helena Blagne, pozneje pa samo Mitja Zaman, je bil do 24. januarja letos v lasti Aleša Marinčka, znanega kot menedžerja ali "osebnega tajnika" Helene Blagne.
Mimogrede. Aleš Marinček je znan obraz gejevske scene iz slovenske visoke družbe. Pred leti so ga "povezovali" tudi z nekdanjim predsednikom Slovenske ljudske stranke Francijem Butom, trenutno slovenskim veleposlanikom v Beogradu. But je bil takrat reden gost koncertov Helene Blagne.
Edni lastnik podjetja Ralen je 24. januarja, po lastniškem umiku Aleša Marinčka, postal podjetnik Bojan Poreber, sicer tudi lastnik gradbenega podjetja BP Inženiring iz Brezovice ter neuspešni kandidat LDS za občinskega svetnika občine Brezovica na zadnjih lokalnih volitvah. Olga Marolt trdi, da je omenjeni prenos lastništva samo "finta" njenega bivšega moža Mitje Zamana.
Mitja Zaman je tudi direktor podjetja Sabada d.o.o., registriranega v Žabnici 59, Notranje Gorice, lastnik Sabade pa je podjetje Ralen d.o.o..
Podjetje Ralen ima sedež na Vrhniki, Tičnica 29A, kjer je tudi stanovanjska hiša prejšnje družine Zaman, sedež Sabade pa je v družinski hiši, kjer živita Helena Blagne in Mitja Zmana, pri čemer sta hiša in parcela po podatkih geodetske uprave vpisani samo na Heleno Blagne.
Vsi transakcijski računi podjetij Ralen in Sabada so že več kot leto dni blokirani, čeprav sta podjetji še leta 2011, kar je razvidno iz javno dostopnih bilanc, poslovali "z dobičkom". Totalni finančni polom Mitje Zamana se je tako po vsem sodeč zgodil lani, vendar bilance podjetij za leto 2012 še niso končane ter dostopne v bazah podatkov.
Po drugi strani Helena Blagne prek svojega podjetja Univezal Kom d.o.o., prav tako registriranega v družinski hiši v Notranjih goricah, še kar solidno posluje. Leta 2010 je sicer zabeležila skromnih 38.070 evrov prihodkov ter skoraj 9 tisoč evrov dobička, leta 2011 pa 191.470 evrov prihodkov in slabih 25 tisoč evrov dobička. Rast prihodkov leta 2011 gre pripisati njenemu velikemu koncertu v ljubljanskih Stožicah, meseca marca, ko je Helena Blagne nastopila skupaj s slovitimi Dunajskimi dečki.
In kateri medij je bil takrat veliki "medijski sponzor" koncerta Helena Blagne v Stožicah? Ja, seveda - Lady!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
helena blagne Mitja Zaman Alexandra Zaman Olgo Marolt Cindy Zaman Aleša Marinčka Francijem Butom Bojan Poreber

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ločitev Helene Blagne?! Verjetno fiktivna, da bi se rešila finančnih dolgov